Fura emberek vannak

Vagy inkább betegek.

Nem akarok lehangolni senkit, csak egész nap ez járt a fejemben, és muszáj leírnom. A sokat emlegetett videó címét nem mondom meg, semmilyen konkrétum nem lesz. Aki szeretne sokkolódni, az majd rákeres.

Reggel belefutottam egy sztoriba, hogy az USA-ban elvették egy ötgyerekes pár két nevelt gyerekét, miután a két gyerek igazi anyja rábukkant a szülők youtube csatornájára, megnézett néhány videót, majd értesítette a rendőrséget.

A két észlény "csínyeket" eszelt ki a gyerekek "megőrjítésére", ezeket meg a gyerekek reakcióit felvette, és még pénzt is keresett ezzel. Nem olyan csínyekre kell gondolni, hogy a gyerek a várva várt Akármi helyett egy penészes kiflit talál a karácsonyi csomagban, és akkor levág egy ordítva bőgős hisztit, bár már ez is elég messze van attól, ami szerintem vicces, meg amit szerintem egy szülő megcsinálhat a gyerekével. (Vagy bárki bárkivel.) Ezeknek a szülőknek az a humor, hogy összeveretik egymást a gyerekekkel, egymás fojtogatására biztatják őket, illetve iszonyú durva lelki terrort alkalmaznak velük szemben (pl. összekenik tintával a szőnyeget, mármint a szülők, majd üvöltenek a gyerekkel, hogy micsoda kis szarházi, hogy összekente, amitől a gyerek sokkot kap, és hiába mondja, hogy nem ő volt, csak üvöltenek tovább, miközben ők is tudják, hogy ők maguk csinálták, és közben élvezik a gyerek magán kívül zokog, meg Istenre esküdözik, hogy nem ő volt). Főleg az egyik nevelt gyereken, egy kisfiún csattant általában az ostor, és ez épphogy átvitt értelemben értendő, tényleg nem jártak messze attól, hogy szó szerint kelljen venni.

Ilyen videókat eszembe sem jutna megnézni, azért láttam ma mégis néhány részletet, mert hír lett belőle nálunk is, és valaki belinkelte egy másik youtuber videóját, egy pasiét, aki felhívta a köz figyelmét erre a felháborító aljasságra. A szülők amúgy már törölték az összes videót, ami fent volt, és közzétettek két bocsánatkérő videót is, amelyeknek az a lényege, hogy nagyon sajnálják, rossz nevelési döntéseket hoztak (nem értem, pontosan melyik része volt ennek a gyalázatnak a nevelés), amúgy a videók megrendezettek, valójában soha senki nem ütött meg senkit, és a gyerekek is tudják, hogy ezek csak viccek. Meg is kérdezték őket, viccesek-e a viccek, amire a konkrétan halálra rémült gyerekek mind belemondták a kamerába, hogy igen, viccesek - case closed, objection overruled. Különösen azért volt ez hiteles, mert az egyik nyúlfarknyi videórészletben, amelyben a gyerek nem akar együttműködni a másik cseszegetésében, az apa lazán odaveti, "ne akard, hogy kikapcsoljam a kamerát", mire a gyerek már megy is cseszegetni a másikat. Tényleg tök vicces, a gyerek is érzi. Aztán az is kiderült, hogy a szülőket igazából sajnálni kell, mert elveszítették a youtube csatornájukat, ezzel a megélhetésüket, és oké, a gyerekek néha túljátszották a szerepüket (?!), de az egész annak a youtubernek a hibája, aki rájuk irányította a köz figyelmét az alaptalan vádaskodásaival. A szerep túljátszásáról is van egy tanulságos részlet. Apa az egyik kisfiúnak: "Vágd pofán a hugit!" Kisfiú vonakodva vár, de meglegyinti a rémülettől kerekre tágult szemű hugit. Apa: "Hát ez meg mi volt? Rendesen vágd pofán!" A kisfiú jól odasóz, a kislánynak majdnem leesik a feje, és azon nyomban el is sírja magát, apa röhög. Na, hát szerintem ha elmebeteg vagyok, ezért olyan videókat forgatok, amelyek azt a látszatot keltik, hogy összeveretem egymással a gyerekeimet, miközben nem is, akkor inkább az fordulna elő, hogy ha az egyik olyat üt, hogy az tényleg fáj, akkor rögtön kérdőre vonom, és megmondom neki, hogy nem szabad fájdalmat okozni.

Szóval rettenetes, tényleg, nem is tudom egészen elhinni, hogy ezek az emberek tényleg léteznek, és tényleg gyerekekkel élnek egy háztartásban. Negyed óra volt csak a videó, ami ezeket az elmebetegeket elemezte, annyi bőven sok is volt. A végére az fogalmazódott meg bennem, hogy ha én gyámügy lennék, úgy elvenném tőlük a saját gyerekeiket is, mint a huzat, aztán tőlem nyugodtan sírhatnának, majd következő életükben elgondolkodnak, mielőtt gyereket vállalnak, többek között azon, hogy az mivel jár, mire van szüksége egy gyereknek, ilyenek, meg növesztenek agyat, mielőtt belevágnak a projektbe. A másik gondolatom az, hogy ezeknek a gyerekeknek már az is késő, ha most azonnal megszabadulnak ettől a két Einsteintől, sosem lesz már belőlük egészséges felnőtt, vagy esetleg valami nagyon hosszú, költséges, mélyre ható terápia után, de ebben nem vagyok biztos, hogy még vissza lehet fordítani azt a kárt, ami a lelkükben és az idegrendszerükben esett. Tényleg, hogy attól kelljen rettegni, akitől függsz, akire az életed van bízva... El sem tudom képzelni. Horrorfilm, csak élőben és 0-24-ben. Állatok ezek.

Megjegyzések

  1. Nekem erről az jut eszembe, hogy aki meg szeretne gyereket, sajátot, és szereti a gyerekeket (es a gyerekek is szeretik) annak meg (most mindegy milyen ok miatt) nem lehet. Ez a bolygó sajnos megérett a pusztulásra. :(

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, ez is egy szomorú aspektusa a történetnek - más szeretné azokat a gyerekeket, de nem neki vannak, hanem ennek a két embernek.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai