Érettségi

Tomi egyik húga pénteken ballagott, holnap reggel meg érettségizik. Ettől tisztára nosztalgikus hangulatba kerültem. Én nagyon szerettem érettségizni, meg azt az egész időszakot. A legtutibb az érettségi szünet volt, amikor is a fél osztály lement Szegedre három napra, a másik fele meg kiakadt, hogy mi tök hülyék vagyunk, és az érettségi szünet nem erre való. (Semmi sem múlt azon a három napon, jegyzem meg halkan.)

 Ez én vagyok azon a kiránduláson, nagyon művészinek éreztem a képet, hehe. Valamint feltehetőleg még első nap lőttem, mert szépen be van fonva a hajam, és olyat csak anyu tud egyedül, aki viszont nem jött a kirándulásra. Amúgy azt nézem, hogy nem is voltam kövér. Pedig mindig azzal izéltek, hogy az vagyok. Az is érdekes, hogy most, hogy végignéztem a képeket, a volt osztálytársak láttán csupa rossz érzések fogtak el. Ez ismét bizonyítja, hogy nem az osztálytársak miatt szerettem a sulit, de azt nem magyarázza meg, miért éreztem mégis jól magam a társaságukban pl. ezen a kiránduláson.

A szerenádokat élveztem, bár kicsit minden tanárnál feszengtem. Akkor volt életem első és eddigi utolsó balesete is, szerencsére csak koccanásos, remélem, mindig is egyetlen baleset marad. Semmi komoly, csak éjfél előtt nem sokkal már eléggé megfáradt az, aki vállalta, hogy hazaszállít, és az Uránia előtt nem vette észre, hogy van ott egy lámpa, ami ráadásul neki piros, és beleszállt az előtte, a pirosnál álló kocsiba. Senkinek semmi baja nem lett, csak a kocsi tört össze egy kissé. Mármint az osztálytársamé, a másik még azt is megúszta.

A ballagás is jó volt, izgalmas is, szerettem. Emlékszem, a fizikatanárunk a szertárban úgy búcsúztatott minket, ahogy a híres Muki bácsi szokta a diákjait: az összes mozgó, hangot adó, fényjelenségekkel operáló játékot / örökmozgót / mindent elindította, és ezek közt sétáltunk végig a sötét, amúgy tök csendes helyiségen. Ezen külön meghatódtam, nem mintha ismertem volna Muki bácsit. A fizikatanárunkat viszont nagyon szerettem.




Ezeken a képeken életem második fodrásznál készült frizurája látható. Az első a szalagavatóra készült. A harmadik az esküvői próbafizurám volt márciusban. Így megy ez.

Az érettségi is jó volt, egyedül arra haragudtam nagyon, aki hétfő este feltette a netre a matek feladatlapot, és miatta újra kellett írnunk, pedig elsőre 95%-os lett emlékeim szerint, ami nagyon megdöbbentő volt, tekintve, hogy világ életemben négyes voltam matekból. Gondolkodtam, megírjam-e újra, vagy inkább fogadjam el az évvégi négyesemet érettségi jegynek, de már korábban eldöntöttem, hogy nekem kitűnő lesz az érettségim, ezért belevágtam az újrázásba. 81%-ra sikerült, de meglett az ötös, és az volt a lényeg.

A szóbelik előtti szünetet is szerettem, király volt az a napirend. Reggel felkeltem, kiültem az erkélyre, és tanultam a tételeket, közben sütött a nap, csicseregtek a madarak, és egyedül voltam otthon. (Semmi bajom nem volt a szüleimmel, de attól még nagyon szerettem egyedül lenni is otthon.) A szóbelikből nem sokra emlékszem, csak arra, hogy az emelt törin megtudtam, Nagy-Britanniának azért kellett Görögország a második világháborúban, mert közel volt (ezt azóta sem értem), az emelt németen iszonyú ellenségesnek éreztem a vizsgáztatókat, nagyon féltem is, mi lesz, aztán 100%-ot adtak (konkrétan eltátottam a számat, amikor ezt elmondta az ofő), a középszintű magyaron meg elrontottam néhány korszak felsorolását, kettőt felcseréltem, de a tanárnő nem javított ki, és nem vont le érte pontot, csak később mondta, hogy ez volt, és hogy ne izguljak, rajta kívül senkinek sem tűnt fel. Az érettségi bizonyítvány átadása is rémlik, de az csak halványan. A bankett elég határozottan, az is jó volt, akkor javasolták a tanáraink, hogy tegezzük őket, ami nekem tök sokáig nem ment, mert nyolc év magázódás után nehéz átállni. (Néhányuknál ma is nehezen jön a számra, pedig eltelt tizenkét év.)

Na, hát szóval ez már tök régen volt, és kicsit irigylem Borit, amiért neki most van. Ha még az osztályközösségük is jó, akkor még inkább.

Megjegyzések

  1. Luca, azon a képen legfelül bombanő alakod van! :) engem is kövéreztek középsuliban, és utólag nézve legfeljebb duci voltam, viszont ugyanúgy rossz érzéseim vannak, ha eszembe jut a középiskolai osztályom. Ez már csak ilyen, most viszont kárpótol mindenért, hogy végre a saját értékrendem szerint ítélve az akkori nem-menők a barátaim. :) ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Ezek szerint ez ilyen széleskörű, általános dolog, hogy mindig találnak valakit, akit lehet kövérezni, bár nem kövér.

      Törlés
  2. Ja, és nagyon szeretem az ilyen nosztalgiabejegyzéseid :) De ezt lehet, hogy írtam már.

    VálaszTörlés
  3. Dehogy voltal kover :), csak nem toltad az arcukba a testedet hasvillantos felsovel meg feneket alig takaro rovidnadraggal, mint a legtobb tizeneves.. es ugye a gyerekek rogton elkezdik kicsipkedni, aki nem pont ugyanolyan, mint a tobbi. En nem is ertem, h h usztam meg ezt, kover is voltam, foltos is, es 14 eves koromig elkepesztoen benan oltozkodtem. Lehet,h ez mar olyan sok volt egyutt, h nem erte meg mar cikizni se :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Vagy az is lehet, hogy nem voltál visszahúzódó, és azért nem szívattak. Szerintem durván introvertáltnak is kell lenni hozzá, hogy az emberre rászálljanak.

      Törlés
    2. Én kicsinek extrovertált voltam, mindenre nyitott, kíváncsi, könnyen barátkozós, még általános iskolában is. Viszont a középiskola teljesen horror volt, nem is tudom, hogy vészeltem át. Gondolom nálam így ütött be a kamaszkor. Kész szerencse, hogy a munkahelyünk nem ilyen nyomi :))

      Törlés
    3. Nálam kb. negyedik végére kezdett kialakulni az introvertáltság, és ötödikben, az új suliban hágott tetőfokára, aztán úgy is maradt legalább nyolc évig. Ott durvult el a kövérezés, meg az elején volt cigányozás is, ami azért rémített meg, mert alsóban láttam, hogyan viselkedtek sokan az egyik cigány kislánnyal, és teljesen beparáztam attól, hogy ha azt hiszik, cigány vagyok, velem is az fog történni, ami vele.

      Durva, hogy nálad is rosszul sült a középiskola, viszont tényleg szuper, hogy a munkahelyed meg jó :) Én is tökre élvezem, hogy nincs egymás gyötrése, sőt szerintem pletyka is csak elvétve.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai