Ülök a vonaton

Most is az volt, ami anyuéknak múlt szombaton, amikor jöttek hozzánk Bécsbe. Felszállt Hegyeshalomnál egy csomó rendőr, de vagy tíz, kétszer végigvonultak a vonaton, benéztek minden fülkébe, igaz, nálunk pl. nem igazoltattak senkit, majd megálltunk Bruck an der Leitha állomásán csak azért, hogy ők leszálljanak.

Biztos szégyelljem magam, de nekem erről a Harry Potter jutott eszembe, mégpedig a harmadik rész eleje, amikor dementorok járőröznek a Roxfort Expresszen. Ez is hasonlóan nyomasztó élmény volt, mint amilyennek azt képzelem, csak az valószínűleg nagyságrendekkel rosszabb.

Utálom a félelemkeltést, és szerintem félelemkeltő, ha hosszú, tömött sorokban haladnak el rendőrök a fülke mellett, és nézik... Mit? Hogy elég fehér-e a bőröm?

Megjegyzések

  1. Képzeld, ma pont Hegyeshalomban jártam, és 11 osztrák rendőr vonult a peronon, és jót vigyorogtam rajtuk, mert eszembe jutott, hogy azt írtad, olyanok, mint a dementorok. Mert amúgy tényleg :D
    Persze, félreértették a vigyoromat, mert nagyon kedvesen servusoztak, meg halóztak. Emiatt meg mégjobban kellett vigyorognom, hogy fujj, én ilyen jóban vagyok a dementorokkal :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. :D Biztos tök normális emberek, csak így tömegesen kissé nyomasztóak. Azon töprengtem még, hogy ha én Bruckban laknék, és úgy járnék vissza Pestről, hogy Bécs, onnan meg S-Bahn, akkor vajon ilyen eseteknél megengednék-e, hogy gyorsan lepattanjak én is a rendőrökkel együtt. Aztán persze lehet, hogy Hegyeshalom és Bruck között jár olyan vonat is, ami nem Railjet meg Eurocity, és akkor nem így járnék vissza.

      Törlés
  2. Kétóránként jár EuroRegio személyvonat Győr és Wien Hbf között, ugyhogy elvileg meg tudnád oldani :D
    És igen, így fehérként nagyon kedvesek velem, fehér nővel, de azért nem lennék a másik oldalon.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Logikus volt, hogy van vonat, es koszi az infot :)

      Hat igen, van ra esely, hogy a borszinnek is szerepe van a dologban. Meg annak is, hogy mosolygos vagy :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai