Bolond világ

Máltán, Gzirában van egy sziget, Manoel Island a neve. Az elején ott a kacsafarm, a többi része meg le van zárva, mert csak. Pedig van rajta egy csodaszép erőd, amit nagyon-nagyon szerettem volna megnézni, de hát nem lehetett. Erre most közölte a város polgármestere, hogy átalakítják a szigetet, lesz ott helikopter-leszállópálya, egy csomó épület, valamint kevés zöld. Neki is az a betegsége lehet, mint a mi politikusainknak, hogy ha üres felületet lát, sírva fakad örömében, mert oda is tehet még egy kis betont. (Vagy esetében mészkövet, tök mindegy.) Cél, hogy minél ocsmányabb legyen. Persze nem kellene meglepődnöm azok után, hogy pl. Sliemában kb. tíz darab, százötven év körüli, gyönyörű, hagyományos erkéllyel ellátott házat szeretnének lebontani, hogy valami förtelmesen ronda, égig érő hülyeséget lehessen a helyükre tenni.

Nálunk meg bejelentették, hogy ősztől indul a kampány. De jó lesz akkor élni! Tele lesz minden hülye plakátokkal, amiken hülyébbnél hülyébb politikusok fognak vigyorogni, mind azt fogja hirdetni, hogy ő a Messiás, és nem lehet majd belépni pl. a Facebookra úgy, hogy ne ömöljön az ember nyakába a sok baromság, hogy éppen ki kit hogyan leplezett le, ki(nek az apja/nagyapja/szomszédjának az unokatestvérének a zöldségese) volt III/3-as ügynök, illetve az ördög puszipajtása. És ez eltart majd jó fél évig. Alapvetően a választópolgárok tájékoztatása lenne a kampány célja, az, hogy megismerjék a jelölteket, és felelős döntést tudjanak hozni, amikor elmennek szavazni, de mivel nálunk úgyis háttérbe szorul az informatív jelleg, szerintem be is lehetne tiltani az egészet. Plakátolni egyáltalán ne lehessen, és egymást köpködni is csak a választás előtti héten, mondjuk három napig. Szép lenne, nem?

Amúgy nem tudom, miért füstölgök ennyit ezen a héten, de remélem, hogy a három napig tartó hétvégémen majd sikerül kicsit kipihenni magam, hátha attól jobb lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai