Ügyintézés Ausztriában

Tomi húga vett egy éves bérletet a bécsi BKV-tól a honlapon keresztül, kártyával. A vásárlás után kb. két hónappal írtak, hogy nem tudták levonni az összeget, ezért fizessen 150 euró büntetést. Először arra gondoltunk, talán az volt a baj, hogy magyar bankkártya számát adta meg, de már akkor is úgy éreztem, hogy ha olyannal nem lehet fizetni, talán legyen ott a megrendelésnél a szövegben, hogy csak osztrák kártyát lehet megadni. Később viszont kiderült, hogy nem ez volt a baj, egyszerűen csak nem sikerült levonni a pénzt, és a 150 euró nem büntetés, hanem ügyvédi tiszteletdíj, merthogy ők már megkerestek egy ügyvédet, mert azt hitték, az ügyfél nem akar fizetni. Ezen lehidaltam. Mi közöm nekem mint ügyfélnek ahhoz, hogy ők gyökerek, és mindenféle figyelmeztetés nélkül felbérelnek egy ügyvédet? Ha ennyire ostobák, akkor fizessék ki ők a 150 eurót ügyfelenként.

A számlákat be lehet fizetni a postán is, és most először éltem ezzel a lehetőséggel, mert a közös bankszámlánkon még nincs pénz. Ez volt az utolsó alkalom, mivel a számla befizetésének a számla összegén kívül egyéb költsége is van, konkrétan négy euró valamennyi. Azt értitek? Mintegy 1200 forintot fizessek azért, mert befizetem a számlámat.

Ennek az elmúlt pár napnak az a tanulsága, hogy bár Ausztria sokkal szervezettebb, mint Málta (ez mondjuk nem nagy kunszt), és bizonyos dolgokban túltesz Magyarországon is, azért itt is akad kreténség bőven.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai