Napi mindenféle

Megvan a ruhám, szombaton rám is igazítják, sőt lehet, hogy a cipőt is megveszem (ha elég lesz a rendelkezésre álló idő). Vasárnap megrendeltük a dekorációhoz szükséges alapanyagok egy (jó?) részét. Merthogy a dekoráció nagy része kézzel fog készülni, leginkább anyu kezével meg az enyémmel. Lassan talán az is kiderül, konkrétan mikor lesz az esküvő, hát, én már tűkön ülök. Kicsit lassan megy az egyeztetés, de most már az étterem válaszára várunk csak, és akkor mindent megtudunk. (Vagy nem, és kereshetünk másik helyszínt. Tényleg úgy érzem, hogy ha ez a rész elintéződik, én már az esküvő napjáig semmin sem fogok izgulni, a készülődés többi része menni fog nyugodtan is.)

Napi munka. Nem saját csoport, de nem egyszerű diák.
- Hányan tanulnak ebben az épületben?
- Nem tudom, fogalmam sincs.
- De úgy kábé.
- Kábé sem tudom, mert azt sem tudom, hány különböző projekt működik nálunk, csak azt, hogy sok, és fogalmam sincs, melyikben hány csoport fut egyszerre.
- De úgy kábé, tippre.
- Nem tudom, mert nem tudom, hány programunk van, és abban hány csoport.
- De úgy kábé.
- Jó, akkor kábé háromszáz.
- Az jó sok.
Ittenem, ittenem. (Ezt Ibolya néni szokta mondani, néha előtör belőlem.)

Pinknek nemrég született meg a második gyereke, és úgy próbálja elkerülni a testvérféltékenységet, hogy bulit rendezett a nagyobbiknak - még torta is volt, és az egész lényege az volt, hogy gratuláljanak neki ahhoz, hogy nagytesó lett. Ez szerintem tök jó ötlet. Ugyan most minden a kisbaba körül forog, gondolom, de volt egy délután, amikor a kislány volt a középpontban, és ez biztos jót tett neki.

Nem tudom, miért, de kiráz a hideg, amikor egy német anyanyelvű ember száját elhagyja a "seriös" (ill. "unseriös") szó. Lehet, hogy akkor lettem rá allergiás, amikor Máltán, a randioldal ügyfélszolgálatán minden panasz esetében úgy kezdődött a válaszunk, hogy biztosítottuk a felhasználót, mi komoly cég vagyunk. Ha nagyon meg akartak sérteni minket, azt írták, komolytalanok vagyunk, és ettől a német anyanyelvűek annak rendje s módja szerint a szívükhöz is kaptak. Szerintem meg ez tök komolytalan. (Az egész arról jutott eszembe, hogy egy német ismerősöm odakommentelte egy ismerőse öltönyös képe alá, hogy "nagyon vonzó, ugyanakkor komoly fiatalember", és ettől kicsit felnyüszítettem.)

Tök kellemetlen ezt beismernem, de már másodszor fordult elő az elmúlt kb. két évben, hogy felfigyeltem valahol egy tök jó számra, megjegyeztem a refrénje egy sorát, majd itthon rákerestem, és kiderült, hogy Justin Bieber daláról van szó. Ez már milyen már, nem? Jó, a szövege nem okozott pozitív csalódást, de a dallama nekem tetszik. Vessetek a mókusok elé!

 
Love Yourself

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai