Karácsony 2016

Ez egy igen jól sikerült, valóban boldog karácsony volt, és ennek nagyon örülök.

December 23.
Szenteste Bécsben Tomival. Délelőtt még takarítottam, délután leginkább főztem, közben Tomi ott segített, ahol tudott, aztán együtt feldíszítettük a fát, megterítettem, ettünk, majd jött a Jézuska, és mindenféle szépeket hozott nekünk, pl. könyvet meg gyűrűs mappát meg papucsot. Később játszottunk Tomi várfoglalós kártyájával, megnéztük a Family Guy karácsonyi részét, aztán éjfélkor megbeszéltük, hogy rossz lesz nekünk 6-kor kelni. Ennek örömére 3-ig még beszélgettünk, aztán Tomi elaludt, de nekem ugyanez csak 4-kor jött össze. A karácsonyfa alatt aludtunk a vendégágyon, és megbeszéltük, hogy ez január 6-ig így is lesz, mert elsőre is tök jó volt.

Az adventi koszorú, amit együtt csináltunk

Ajándékkísérők Tomi családjának, ketten készítettük őket

Ez nem 23-án volt, hanem 22-én, Schönbrunnban, de az nem baj

Így terítettem, Tominak nagyon tetszett.

Az első karácsonyfánk

Minden nap csináltunk egy közös képet

December 24.

Reggel 6-kor keltünk, és tényleg nem volt jó nekünk. Kicsit késve elindultunk, kicsit izgulni kellett, elérjük-e a vonatot, de végül elértük. Két átszállás és a győri váróteremben töltött két óra után meg is érkeztünk Ukkra, ahová értünk jött kocsival Tomi egyetlen olyan testvére, akivel még nem találkoztam. Fél napot utaztunk csak, tök gáz, hogy ennyire vízfejű az ország, és Budapesten kívül még kb. öt várost lehet normálisan megközelíteni Ausztriából indulva. Amikor megérkeztünk, ebédeltünk töltött káposztát, és sokat beszélgettünk. Az összes gyerek otthon volt, tízen ültünk az asztal körül, szóval volt élet bőven, meg sok-sok nevetés. Nagyon jófej család, jó velük. Délután készülődés volt, sütisütés, rántott hús és hal készült, karácsonyfát díszítettek/-tünk, a család nagy része elment a zsolozsmára, aztán fél 8 körül megérkezett a Jézuska őrangyaljátékkal, karácsonyi énekekkel és ajándékokkal. Mivel sokan vannak, párokban ajándékoznak, vagyis mindig ketten vesznek ajándékot a többieknek. 10-kor jött a karácsonyi vacsora, aztán mindenki elment aludni. Én kicsit még beszélgettem Tomi anyukájával, aztán követtem a többiek példáját. Tetszik, ahogy ők ünneplik a karácsonyt, és bár ők vallásosak, nem különbözik olyan sokban az ő ünnepük az enyémtől, mint hittem.

Én szóltam

A sümegi karácsonyfa


December 25.
8-kor keltünk, 9 előtt már indultunk is Hévízre Mátéval, aki olyan rendes volt, hogy oda is levitt minket. Elértük a pesti buszt, és két és fél óra utazás után már meg is érkeztünk. Még fel kellett jönni ide csomagolni, mert az ajándékok nagy részét legutóbb nem tudtam kivinni, és még így is 5 bazi nehéz csomaggal tántorogtam kifelé, alig bírtam lépni. Azt hittem, hat embernek csomagolni kb. fél óra, hát nem, mert kb. másfél. Ennek megfelelően gyönyörűen el is késtünk, pedig miattunk volt 2-kor a karácsonyi ebéd, mert esélyünk sem volt délre anyuékhoz érni. Szégyelltem is magam rendesen, de a család szerencsére megértő volt. Ebédeltünk, aztán jött a Jézuska, mindenki gyönyörű dolgokat kapott (pl. Szabó Magda nagynénjének szakácskönyvét, Az irodalom visszavág második részét, egy okoskarkötőt meg kézzel készített ajtódíszt is kaptam. Az okoskarkötő tök érdekes, mér lépésszámot, megtett távolságot, elégetett kalóriát, pulzusszámot, jelzi a telefonomra érkező hívásokat és értesítéseket, sőt állítólag éjjel azt is jegyzetelni fogja, hogyan és mennyit aludtam. Alig várom.) 6 körül ismét útra kellett kelnünk, mert mentünk Tomi nagyszüleihez, akik két kerületre laknak anyuéktól. Óriási szeretettel fogadtak, és ők is nagyon jófejek, plusz a nagymama olyan bejglit tud sütni, hogy hajjaj. 10-re értünk vissza anyuékhoz, akkor még fürödtünk, aztán 1-ig beszélgettünk. Akkor hagytuk abba, amikor belealudtam egy mondatba, de a beszédet nem fejeztem be, és mivel Tomi megpróbálta megérteni, mit zagyválok, lezsibbadt az agya. Büszke vagyok magamra, ilyet utoljára Nagyi tudott, ő mesélés közben gyakorolta.

Anyuék fája az ajándékokkal

Nénike
Volt itt még kép vagy kétszáz, szépek is lettek, de nem tudom, mennyire szeretnének szerepelni a többiek, ezért nem mutatok.

December 26.
Mivel otthon ébredtünk, nem kellett sietni sehova semennyire, mert helyben voltunk, amikor megérkeztek Katáék. Először a Jézuska jött, mert a gyerekek már 11-kor egészen önkívületi állapotban voltak. Édesek voltak, örültek mindennek, Matyi a szintetizátornak annyira, hogy bejelentette, az az ő új bátyja, és vele is fog aludni. Ebéd után még egy kis beszélgetésre volt idő, aztán Tominak mennie kellett, mert 3-kor indult a busza. Szeretett volna korán hazaérni, mert holnap délután dolgozik, és úgy érezte, szüksége lesz kb. egy napra, hogy rendesen kipihenje magát. Én még ott maradtam majdnem 10-ig, de aztán hazajöttem, mert holnap szeretnék elmenni ide-oda, és innen egyszerűbb meg gyorsabb. Aztán este én is visszamegyek Bécsbe.

Szóval idén nem mutatok képet magamon és Tomin kívül másokról, de annyira édesek voltak a gyerekek, hogy róluk muszáj. Bence segít keresni Matyinak.

Kincset keres a család háromnegyede, ráadásul térkép alapján, ahogy kell.

Telefonos kép, azért ilyen fura a többihez képest, de meg kellett örökítenem, ahogy Matyi szeretgeti a szintetizátort.
 

Apu adventi naptára. Az ajtódíszünkről is lesz, amikor felakasztottuk kint.

Anyu isteni finom pogácsája és főtt csokitortája. Apu húsai, köretei és töltött káposztája is isteni finomak voltak, de idén valamiért nem nagyon fényképeztem ételt, csak desszertet.

Tényleg szóltam előre. Tomi azért hajol el, mert lefejelte az angyalcsengőt.

Megjegyzések

  1. az a hóemberes terítés!! <3 :)
    cukik vagytok még mindig!
    és tök jó szemed van a növény-árnyék-nénikhez és kávé-hab-macskákhoz ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai