Gyűlnek a szilveszerti ötletek

Megkértem Tomit, hogy 31-én, mielőtt elmegy dolgozni, társasozzunk. Kapott karácsonyra egy Knatsch nevezetű kártyajátékot, ahol is várakat kell elhappolni egymás orra elől dobókockák segítségével, ez lenne az egyik játék, meg kihoztam a röfipókert és az Ország, város... utazós változatát is. Plusz van Dixitje, de az kicsit hosszabb játék, és otthon felejtettem az Activityt, de nem baj, biztos lehet tölteni a netről vicces feladványokat. Ha lesz elég időnk ilyen mulatságokra.

Kell majd főzni is, mert bár egyedül leszek, de akkor is kell franciasaláta, mert anélkül nincs szilveszter (biztos van, de nem szeretném kipróbálni, pedig olyan kajakóma van már most, hogy ihaj, és érzésre legalább 10 kilót híztam), és kell lencsefőzelék is, amit majd 1-jén együtt megeszünk.

Rájöttem, hogy van ám nekem egy 1000 darabos puzzle-öm is, ráadásul puzzleszőnyeggel együtt, így ha eluntam (kb. mire kiválogatom a kép széleit, hehe, nem vagyok egy puzzle-bajnok), csak felcsavarom az egészet, és amikor legközelebb kedvet kapok, onnan folytathatom, ahol előzőleg tartottam. (Úgy saccolom, az átlagos kedvkapási időközökkel számolva kb. 80 éves koromra meg is lesz az a kép, muhaha.)

Mivel most épp egy Szívek szállodájával kapcsolatos könyvet fordítok, elkezdtem a sorozatot is, ami nekem eddig teljesen kimaradt. Nem sokat láttam még belőle, de kiváló szilveszteri programnak tűnik.

Aztán van még a Honfoglaló, mint már említettem.

És a Skype. Ha szerencsém van, és rendesen fog működni (utállak, Skype, csak szólok), akkor akár még társasozni is tudok anyuékkal, izgi.

És hát azt se felejtsük el, hogy két könyvet fordítok egyszerre, (majd próbálok nem megmakkanni február végére, amikor a másodiknak is lejár a határideje), szóval ha nem lesz kedvem a fent vázolt mókákhoz, vagy nem működik a Skype (nem ajánlom, kedves Skype, nagyon nem), akkor is lesz mivel elütni az időt. Úgy számoltam, hogy ha mindkettőből napi 10 oldalt fordítok tegnaptól kezdve, akkor az egyikkel január 17-én, a másikkal január 24-re végzek, majd előbbi korrektúrázására lesz még 28 napom, a másikéra meg 34. Szűkös, szűkös, nagyon észnél kell majd lenni.

Aztán majd lesz éjfél is. Vettem egy nagyon cuki minipezsgőt műanyag pezsgőspoharakkal, de nem éjfélkor lesz a koccintás, hanem amikor Tomi hazajön. Tegnap este azt mondta, a legutóbbi szilveszteri buli hajnali 2-3 körül ért véget a munkahelyén, örvendek. Nem baj, majd akkor 2-3 körül iszunk, sőt még némi Bailey's is maradt abból az üvegből, amit a szülinapomra kaptam Blankától. (Kicsit sok volt az ok az ivásra idén: beköltöztünk a hostelbe, beköltöztünk a lakásunkba, megkérte a kezem. És akkor karácsonykor még nem is koccintottunk! Cserébe boroztunk. Boroskóláztunk.)

Ma voltam bevásárolni, és kicsit elszaladt velem a ló. Annyit költöttem, hogy ihaj. Jó, egy rendes heti bevásárlásnyit, plusz a szilveszterre szánt szerencsehozó talizmánok és a pezsgő. De azért közben felmerült bennem a gondolat, mi lenne, ha nem egyedül szilvesztereznék, hanem még vendégek is jönnének. Inkább nem gondolok bele.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai