Új csoport

Az miért lehet, hogy minden csoport első pár hete ilyen megterhelő számomra? Nem értem.

Van egy srác, tegnap csatlakozott, és két nap alatt négyszer kérdezte meg, milyen hosszú a kurzus. A falat lekaparom, ha ez így marad.
- Minden nap van óra?
- Igen.
- Mindig délután?
- Igen.
- Két hétig?
- Nem, kilenc hétig.
- Kilenc hétig? Pénteken is?
- Igen, minden hétköznap.

Fél órával később:
- Akkor 4 hetes a kurzus?
- Nem, 9.
- Olyan hosszú? És minden nap 1-től 5-ig?
- Igen.
- De hát 20 órásnak hirdették.
- 20 órás is.
- Nem, mert 25.
- Nem, mert heti 5 napon 4 óra.

Ráadásul a jóember nálam volt szintfelmérőn a héten. Egyik nap kétszer mondtam el ezeket az infókat, a másik nap meg a személyes interjúnál még egyszer, plusz megkérdeztem, ez így megfelel-e, mert ha felvesszük, végig jönni kell. És bólogatott, hogy igen. És mindig németül hangzott el az infó, ami az anyanyelve.

Aztán tegnap és ma is megtudtam, hogy szarul tanítok, mert pl. a szövegértési feladat hülyeség, inkább szavakat tanuljunk. Hiszen a szöveg nem szavakból épül fel, ugyebár, ezért az abban megbújó ismeretlen szavakat nem is lehet megtanulni.

A nyelvtanulás legjobb módja a filmnézés, közölte egy másik srác. Mondtam, valóban hasznos, ezért is nézünk meg minden héten egy 20 perces sorozazepizódot. Csak 20 perceset?
Miért nem egy teljes filmet? Aztán amikor mutatom a filmet, a mobilját nyomkodja, és látványosan unatkozik.

Plusz ugyanő azt is közölte, hogy ne mutogassak álláshirdetéseket, mert neki már van állása. Akkor mi a fenét keres egy munkanélkülieknek szánt kurzuson, egyáltalán miért van munkanélkülin, és az interjún miért állította, hogy munkát keres? Banyek, tőle még azt is megkérdeztem, munkába állna-e, ha hétfőn ajánlatot kapna!!! És nyilván bólogatott, hogy igen.

Az csak kis szösszenet, de szép pillanat volt, amikor ugyanő kérdezte, mi az a plane, mondtam, repülő, mire ő, hogy az nem lehet, mert akkor miért mondják rá, hogy airport. Mondtam, azt a repülőtérre mondják. Szerinte meg nem, viszont a repülni a plane. Nem, mert az fly. És kikereste a szótárból, hátha rosszul tudom.

Zokogok. Remélem, minden nap megkérdezik majd, 9 hetes-e a kurzus, és minden nap kapok majd tippeket azzal kapcsolatban, hogyan kell angolt tanítani. Nem, erre az első hétre talán nem fogok boldog nosztalgiával visszagondolni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai