Lakáskeresés

Megnéztem két lakást tegnap. Az egyik 28 nm, a konyha egy ún. "Kochnische", ami azt jelenti, egy lyuk, amibe belépsz, és véget is értek a mozgási lehetőségeid. Ez nem lenne akkora gond, csak hát nincs sütő, és az gáz. Ezt meg lehetne oldani egy 20-50 eurós elektromos minisütővel, szóval még rágódunk a kérdésen.

A másik 44 nm, gyönyörű, ráadásul nagyon jó helyen is van, mindkettőnknek 15 perc a munkahelytől (Tominak még nincs munkahelye, de ahová megy próbanapra, attól számítottuk a távolságot). Oda viszont egyrészt elég sok pénzt kellene leadni nyitásnak, másrészt a jelenlegi lakó kikerülte a kérdést, hogy miért költöznek el. Csak annyi derült ki, hogy a házon belül költöznek egy pontosan ugyanekkora lakásba. Ez azt jelenti számomra, hogy ezzel a lakással valami gáz van. Lehet, hogy nem jönnek ki a szomszédokkal, de az is lehet, hogy füllentett, amikor azt állította, az építkezés, amire az ablak néz, nem zavaró, mert olyan jól hangszigetelnek az ablakok, hogy nem hallatszik be. Az van, hogy nem szívesen perkálnék ki 2400 eurót, és kötném le magam egy évre azért, hogy egy hét múlva kiderüljön, az építkezés végéig (ez a hölgy szerint jövő májusra várható) minden áldott nap 6-kor fogunk kelni valami jófajta ratatára. Nem mondta, de nekem az a gyanúm, hogy az a lakás, amibe átköltöznek, az udvarra néz, tehát nem hallatszik be a fúrás-faragás.

Azért szorgosan írok egyéb hirdetésekre is, és annyira foglalkoztat ez az egyre sürgetőbb probléma, hogy óratervet sem bírtam ma írni, csak valamikor fél 9-kor tudtam rávenni magam, de akkor is csak azért, mert tudtam, hogy holnap nagyon fogok haragudni magamra, ha ma nem csinálom meg. Így holnap elmegyek kirándulni, aztán megnézem a falusi sajtvásárt, majd nekilátok a fordítás újraolvasásának. Tulképp már nekiláttam, de így az első svunggal 8 oldalig jutottam a 187-ből, szóval majd inkább holnap próbálok meg belelendülni. Ha napi 50 oldallal tudnék haladni (ami 100 oldal olvasást jelent, mert mindent kétszer szoktam), akkor jövő hétvége előtt már készen lehetnék. De szép lenne!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai