Okokat keresek

Újabban olyan szomjas vagyok, hogy a nap nagyobb részében úgy érzem, szomjan fogok pusztulni. Ezt úgy, hogy pl. ma az ébrenlétem első fél órájában megittam 7,5 dl vizet, majd utána még kb. 2 litert, hogy az összesen mintegy fél liter kakaóról, 2 dl tejről és 2 dl narancsléről ne is beszéljünk. És még most is olyan szomjas vagyok, hogy simán le tudnék dönteni további 7,5 dl vizet. (Ekkora az az üveg, amiben most magam mellett tartom a vizemet itthon.) Ha ez nem lenne elég baj, annak ellenére, hogy most már kb. visszaálltam a normál étkezésre, amihez még a hotel előtt hozzászoktam, vagyis egyáltalán nem eszem sokat, folyamatosan puffadok, és feszül a hasam. Mi lehet ez, de most tényleg? Egyáltalán köze van egymáshoz a két dolognak? Nem lesz ez így jó...

Fogok írni a munkáról is, tényleg, csak előbb alszom egyet, várhatóan szombaton. Egyelőre olyan vagyok, mint akit agyonvertek.

Megjegyzések

  1. inzulinterheléses vérvételen jártál az utóbbi években? nem ijesztegésképp mondom, de az állandó szomjúság, és a vizesedés (akár puffadásnak is tűnhet) gyakran kezdődő cukorbetegséget jelez. ne az legyen, de egy rutin ismételt vérvétellel ki lehet zárni ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez nekem is eszembe jutott, és lehet, hogy tényleg el kellene menni egy ilyen vizsgálatra. Azt azért viccesnek találnám, ha pont most derülne ki, hogy cukorbeteg vagyok, amikor lassan másfél éve kb. egyáltalán nem eszem cukrot (meg lisztet). No, utánanézek majd, hogy megy itt az ilyesmi, és meglátogatok előbb-utóbb egy orvost. És köszi a javaslatot :)

      Törlés
  2. a lisztnek nincs köze a cukorbetegséghez, meg az a baj, h úgy is kialakulhat, ha jól eszel (persze kisebb az esélye). a gyümilevekben pl akkora adag gyümölcscukor van koncentráltan, ami kiveri a biztosítékot akkor is, ha pl csak inzulinrezisztencia alakult ki nálad. esetleg próbáld meg addig ezeket is kerülni, és max friss gyümölcsöt enni ;).

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igen, azt tudom, hogy a lisztnek nincs hozzá köze :) Hát, azért gyümölcsléből sem iszom napi két decinél többet... Na, mindegy, a lényeg, hogy a közeljövőben elballagok egy orvoshoz, hátha kiderül, mi van velem.

      Törlés
  3. amúgy simán lehet csak a meleg miatt is... nem hiszem, h vmi drámai lenne, csak jobb kizárni ;)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai