Dilemma

Közeledik a szeptember, közeledik az összeköltözés. Még nem világos, hol fogunk lakni, mármint az sem, melyik városban. Felmerült, hogy menjünk St. Pöltenbe, mert akkor Tomi meg tudja tartani a mostani munkahelyét, ami azért jó, mert aggódik, hogy Bécsben talál-e (talál, számomra nem kérdés), és jót talál-e (ez meg szerintem is lutri).

Nekem igazából olyan szempontból nem lenne rossz Pölten, hogy onnan 20-30 perc alatt a sulihoz ér a vonat, de sokkal stresszesebb lenne az utazás, mert ha kimarad vagy késik a vonat, akkor nem érek be az órámra - az biztos, hogy nem fogok több vonattal előbb indulni, mint szükséges, mert akkor az a fordítóidőmből vonódik le. Most meg, ha kimarad vagy késik az S-Bahn, 5-10 perc múlva jön a következő, szóval semmiképp sem késhetek el.

Hazautazás szempontjából sem egyértelműen nyerő Pölten, mert 1. sokkal messzebb van onnan mindkettőnk otthona, 2. sokkal drágább is a hazaút (esetemben majdnem kétszer annyiba kerül). Ilyenek jutottak eszembe, hogy most péntek délután hazajövök, lepakolok, bepakolok, majd megyek a pesti vonathoz, de ha Pöltenben lakom, nem fogok tudni hazamenni, hogy aztán visszajöjjek Bécsbe, vagy legalábbis eléggé időpazarlásnak tűnne.

Az is van még, hogy a vonatra a bérlet nagyon nem olcsó, viszont a pölteni albérletek lényegesen olcsóbbak, mint a bécsiek, szóval lehet, hogy egálban lennék. Jó, egálban biztosan nem, de lehet, hogy csak kicsivel fizetnék többet, mint most.

Ami még aggaszt, az Tomi munkaideje - délelőtt dolgozik, aztán pár óra szünet, aztán késő estig megint dolgozik. És ha marad a mostani helyen, nem fog tudni hazajönni Pöltenbe (meg én mondjuk dolgozom olyankor, amikor neki pihenőideje van), és akkor ez azt jelenti, hogy heti ötször egyáltalán nem találkozunk, mert kora reggel indul, és éjfél környékén érkezik.

Szóval nem tudom. De nincsenek túl jó érzéseim most, hogy már nagyon sokat agyaltam a kérdésen.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai