Gorilla

Azt nem értem, miért éles lőszerrel kell rálőni, ha beesik hozzá valaki. (Amúgy hogy tud beesni hozzá valaki?) Az altatólövedéket nem pont arra találták ki, hogy ártalmatlanítsa az állatot, aki közben életben marad? Vagy nincs pillanatok alatt ható altatóanyag? Pedig van, Liza műtét előtti altatásai úgy működtek, hogy az egyik másodpercben betolták neki az anyagot, a másikban felborult és hortyogott. Ilyet nem lehet akkora adagban alkalmazni, ami egy gorillát is kiüt? Úgy sajnálom szegényt. Nem ő választotta, hogy ott élhessen az állatkertben, és a gyereket sem ő hívta, nem ő tehetett róla, hogy a gyerek beesett hozzá. Remélem, azért a felnőttek, akikkel a gyerek az állatkertben járt, most elég rosszul érzik magukat - több okuk is van rá.

Megjegyzések

  1. Azt írták, hogy nem hat rögtön, és féltek, hogy felidegesíti a gorillát, és akkor nagy baja lehetett volna a gyereknek, és hogy hiába tűnt úgy, hogy nem akarja bántani, kiszámíthatatlan, bármikor történhetett volna baj. A hazai állatkertek is azt mondták, hogy ők is ezt tették volna. Szakemberek, én bízom abban, hogy tényleg a legkisebb rosszat választották. (Az mondjuk nekem kicsit fura, hogy elvileg szerintem, így is, hogy lelőtték, ráeshetett volna pl. a gyerekre.) A gorillát én is nagyon sajnálom, mert az emberi felelőtlenség miatt kellett meghalnia. Az is fura nekem, hogy a szülők ellen nem indítottak eljárást. Nem láttam a videót, nem bírtam volna megnézni, de így látatlanba arra gondolok, hogy az állatkert is hibás lehetett, hogy be tudott esni a gyerek. Ha viszont a szülők a hibásak, valami kártérítésre simán beperelném őket. Mégiscsak meghalt egy veszélyeztetett állat, még ha a pénz nem is hozza vissza. Azon viszont egyszerűen nem tudok napirendre térni, hogy rengetegen azt írják kommentekben, hogy hagyni kellett volna a gyereket meghalni, mert hogy a veszélyeztetett fajnak előrébb vannak az érdekei,mint egy túlszaporodottnak. A gyerek ugyanúgy nem tehetett semmiről, mint a szerencsétlen Harambe... Szomorú, nagyon szomorú az egész, éppen úgy, mint a chilei öngyilkosjelölt, akinek a megmentése érdekében 2 oroszlánt lőttek ki.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Egy cikket olvastam az esetről, abban pont nem indokolták az éles lőszer használatát. Ezt így most értem, de azt nem, hogy ha a kutyánál tudnak olyat használni, amitől azonnal, de tényleg rögtön alszik, akkor vadállatoknál miért nem lehet ezt megoldani. Akkor ideje sem lenne feldühödni, mert mire felfogná, mi történik, már magánál sem lenne.

      A videót én sem néztem meg, félek, benne van az is, ahogy kilövik nyomorult állatot. Igen, szerintem is vastagon hibás az állatkert is, hogy egy látogató csak úgy be tud esni a kifutóba, nekik is érdemes lenne elgondolkodni magukon. Rettenetes, hogy ott tartják szerencsétlen gorillát fajvédés címén, majd maguk lövik le úgy, hogy nem csinált semmi rosszat, mondván, csinálhatott volna is, ha nem ölik meg. Döbbenetes.

      Az is gáz, hogy sokak szerint hagyni kellett volna meghalni a gyereket, de ha az állatkert a legkisebb rosszat választotta, és az ez a megoldás, akkor nagyon súlyos problémák vannak.

      A chilei esetről csak a mostani kapcsán olvastam, korábban nem hallottam róla, de az is nagyon dühítő. A két oroszlánnak is biztos sok köze volt hozzá, hogy valami idióta pont azt bírta kitalálni, majd felfalatja magát velük.

      Néha tényleg azt érzem, nem valók nekünk állatok.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai