Húsvét hétfő

Ma is családdal telt. Délre átmentem a szüleimhez, és estig ott voltam. Apu meglocsolt, és érdekes módon neki jó illatú kölnije van idén. Aztán beszélgettünk, néztünk húsvéti Charli Brownt magyar szinkronnal, miután tegnap véres verejtékkel megszereztem*, gyönyörködtem anyu húsvéti alkotásaiban (képek alább), majd anyu megpróbált megtanítani horgolni. Höhö. Elég vicces volt. Hát, halljátok, elsőre az sem ment, hogy feltekerjem a kezemre a fonalat, és megfogjam a tűt. Végül anyu kénytelen volt nagyobbra cserélni a tűt és a fonalat is, mert az sem ment, hogy beakasszam a fonalba a kampót. Tiszta szerencse, hogy pedagógus anyukám van, mert így nem kapott tőlem idegzsábát. Sokat nevettünk a szerencsétlenkedésem közben, és végül eljutottunk odáig, hogy tudok csíkot horgolni, igaz, a csíkban nincs két egyforma szem. Nem baj, majd gyakorolom, és mire Fruzsival leülünk horgolni, talán már egyenletes csík horgolására is képes leszek :D Azon gondolkodtam vihogás közben, hogy úgy tűnik, a jövendőbeli gyerekem kénytelen lesz beérni néhány keresztszemes faliképpel**, de anyu megnyugtatott, hogy ő majd horgol neki.
Zokninyuszik "párosan szép az élet" jeligére

Koszorú és nyúlfészkek - nekem is ilyeneket hozott a nyuszi :) Egész konkrétan a képen látható koszorút meg a lila kosárban rózsaszín nyuszit.


Csokitojással töltött tojás

Ez meg itt a zseniális csík, amit én horgoltam. Mellette összehasonlításul a pillangó, amit anyu ugyanannyi idő alatt horgolt, mint én a csíkot. Még most is elvigyorodom, ha ránézek a képre.


*A szövege tetszik, de a hangok furák. Talán csak azért, mert az eredetit már kb. hatszázszor láttam, és azokat a hangokat szoktam meg.
**Nem is igaz, mert például decoupage-olni is tudok!

Megjegyzések

  1. :D Elsőre ez nem rossz és a fejreállított V betű részén egyformák is a szemek. Én még vastagabb tűt és fonalat adtam volna neked elsőre, na majd a kaktuszhoz :D

    VálaszTörlés
  2. Ja és én is pedagógus vagyok, ráadásul szociál, szerencséd van :D

    VálaszTörlés
  3. Örülök a hírnek, hogy te sem fogsz tőlem idegzsábát kapni :D Holnap vagy holnapután veszek egy minimum akkora tűt, mint amit anyunál próbáltam használni, hozzá egy fonalat, és akkor gyakorolok, nehogy elfelejtsem azt a keveset, amit meg bírtam tanulni tegnap.

    VálaszTörlés
  4. Nem kell nagyon gyakorolnod, mert szerencsédre az amigurumi figurahorgolásnál 99%-ban nem csíkkal kezdünk, hanem körkörösen haladunk :D

    VálaszTörlés
  5. Hát, a pillangó is körkörös, nem is sikerült elkezdeni se :D De gyakorlat teszi a mestert, ez már tuti. Nagyon várom már, hogy horgoljunk :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai