Filmes kérdés

Mostanában nagyon sokszor eszembe jut egy film, amit gyerekkoromban láttam Nagyinál, és nem tudok rájönni a címére, sőt a Gugli sem segít a felkutatásában. Arra gondoltam, elmesélem, mire emlékszem a cselekményből, hátha valamelyikőtök tudja, mi ez.

A főszereplő egy kisfiú, aki utál tanulni, és valakitől kap egy varázsigét, amelynek segítségével soha többet nem kell tanulnia. Akárhányszor felelnie kell valamiből az iskolában, csak elmondja a varázsigét, a tanár megbabonázódik, és ötössel átengedi. Amikor aztán a kisfiú felnő, és egyetemre kerül, az egyik vizsgáján szembe találja magát egy olyan tanárral, akire semmiféle hatással nincs a varázsige. Meg is bukik a vizsgán, sőt kiderül, hogy semmit sem tud, gyakorlatilag írni-olvasni sem, mert egész életében ebből a varázsigéből élt. A záró jelenetben az anyukája elkíséri az iskolába, ahová hátán a tipikus elsős iskolatáskával érkezik, és majdnem sír, amikor az elsősök, akik most az osztálytársai lesznek, kinevetik.

Valaki emlékszik valami ilyesmire? Annyira kíváncsi lennék, mi volt ez a film, kik játszottak benne, mennyire érezném gagyinak, ha most megnézném :) (Gondolom, nagyon.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai