Enkplatz

Most már hivatalos, hogy nem értem az Enkplatzot.

Az Enkplatz az a megálló, ahol a villamosról metróra, illetőleg a metróról villamosra szállok, amikor Erdbergre megyek a pesti buszhoz, vagy onnan jövök. Visszafelé szokott az lenni a problémám, hogy az U3 azonnal jön, amikor átérek a busztól, de az Enkplatzon az orrom előtt megy el a villamos, és még csak futni sincs esélyem, mert egy elég forgalmas kereszteződés túlsó felén van a megálló, tehát fennállna annak a veszélye, hogy elütnek. Ez alapvetően nem lenne gond, mármint az, hogy mindig elmegy a villamos, csak ilyenkor este már elég sokat kell rá várni, és nem szívesen álldogálok a tök sötétben, hidegben, esőben 10-12 perceket, amikor egyébként annyi idő alatt abból a megállóból már majdnem ideérnék.

Viszonylag hosszú idő után tűnt fel, hogy az Enkplatzon sem egy kijárata van a metrónak, mert amikor visszafelé jövök, a villamos első megállójánál is kint van, hogy U3, és ott a feljáró.

Gondoltam, ma ravasz leszek, és a másik kijáraton jövök ki, így talán lesz esélyem épp elcsípni a villamost. Le is szálltam a metró végében, rohantam, mint a nyúl, lépcsőn fel, folyosón végig, másik lépcsőn fel, majd megérkeztem egy teljesen ismeretlen helyre, amit még soha életemben nem láttam. Fél perc tanácstalanság után elindultam találomra az egyik irányba, és hamarosan el is értem egy villamosmegállót, ahol csak a 71-es villamos áll meg, a 6-os, ami engem idehoz, na, az nem. Ez azért nagyon furcsa, mert amíg rohantam végig az Enkplatzon, nem láttam harmadik kijáratot, tehát akkor nem értem, mi lehet a megoldás. Magic. Ilyen Harry Potter-stílusban, hogy nem mindenki számára jelenik meg az a kijárat, vagy nem tudom. Végül az lett, hogy a 71-esre csak három percet kellett várni, ezért mentem vele egy megállót, és ugyanahhoz az U3 kijárathoz jutottam vissza, ahol nem szeretek kijönni, mert pont elmegy a 6-os. Most pont nem láttam elmenni, de 10 percet kellett várni rá.

Ha egyszer lesz hozzá hangulatom, esküszöm, elmegyek az Enkplatzra, és bejárom rendesen. Nem létezik, hogy ennyire béna legyek, ráadásul még csak nem is rossz a tájékozódási képességem. Nem értem az egészet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai