Argo 2 (spoiler alert)

Az első rész nagyon tetszett, ezért nagyon vártam már a folytatást. Mindjárt az első héten be is ültünk rá Gergővel. Hát...

10 évvel az első rész eseményei után a főszereplők lassan szabadulnak a börtönből, és ha már kint vannak, megbízást kapnak a világ első floppyjának egy budapesti múzeumból történő ellopására. A megbízó János szan, aki a japánoknak dolgozik, és két japán gyilkossal tölti mindennapjait.A küldetésből természetesen iszonyatos bénázás meg nagy kaland kerekedik.

A filmben van körülbelül öt óriási poén, amin tényleg zokog a néző, plusz egy jó karakter, Bodri. És ennyi. Ettől eltekintve van benne egy csomó logikátlanság (a japánok jó eséllyel teleporttal közlekednek, mert egy-két óra alatt Budapestre érnek Tokióból, sőt ugyanezt visszafelé is tudják), öncélú és túlzott vérontás (kb. öt liter vér folyik), és ami a legrosszabb, a film még a saját szabályait sem tartja be, amit a sors hatalmas iróniával hálált meg.

Ugyanis az a szabály, hogy akit megölnek, az meghal. Nem lenne ez alapvetően egyértelmű, nézzük csak meg pl. A hegylakót, ahol csak akkor hal meg a célszemély, ha lefejezik, amúgy nem. Na, ebben a filmben akit agyonlőnek, lefejeznek, keresztülszúrnak, stb., az meghal. Erre jön Psycho, keresztülmegy rajta egy szamurájkard, rendesen vér folyik a szájából, kifordul a szeme, majd nem hal meg, hanem megy tovább, mintha mi sem történt volna. Ez gáz, Ezek után micsoda fordulat az, hogy a Psychót alakító színész, Bicskey Lukács a premier előtt kb. egy hónappal meghal? Szegény, 53 évesen még nagyon fiatal volt ehhez.

Az egész film végig nagyon idétlen, de az utolsó 10-15 perc végleg romba dönt mindent. Kár érte. Az meg, hogy ott az utalás a harmadik részre... Jaj.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai