Karácsony második napja

Ma olyan grincseskedés jött szembe, hogy milyen röhejesek azok, akik kiöltözve ünneplik a karácsonyt a kisszobában, az ilyen nyilván nem is takarít, főz vagy díszít fát. Szerintem meg nem röhejes, ha valaki megtiszteli az ünnepet azzal, hogy szép ruhába öltözik, még ha otthon van is, meg aztán gyakorlott háziasszonyok ismerik az átöltözős trükköt - otthoni göncben takarítanak, főznek és díszítenek fát (utóbbit én idén pizsamában, mert olyanom volt :D ), aztán lezuhanyoznak és szép ruhába öltöznek. Tiszta varázslat :O Nekem amúgy az a fura, ha valaki susogós melegítőben karácsonyozik, viszont nincs hozzá a világon semmi közöm, ezért aztán nem töprengek rajta különösebben sokat, és nem gyártok belőle mémet sem, mert nem vagyok bunkó.

Anyhoo.

Ma a nagynénémékkel karácsonyoztunk, és ez is jó volt, és ma sem haltunk éhen (hajjaj...). Felvágtuk a karácsonyi pudingot is, amit egyik Andi barátnőmtől kaptam. Én tavaly Máltán kóstoltam először, és miután kiderült, hogy ez tök jó dolog, gondoltam, tudja meg a család is. Nem volt egyértelműen pozitív a fogadtatása, de azért úgy többé-kevésbé ízlett a többieknek. Ja, és a nap meglepetése: apu azt mondta, az én bejglim finomabb, mint a tescós :O Én meg közben rájöttem, hogyan kell ezt a bejglit enni - icipici mézet kell a tetejére csorgatni, tényleg csak pár cseppet, és akkor nagyon jó lesz. Még van itthon pár szelet, úgyhogy még van lehetőségem próbálgatni ezt a trükköt. Beszélgettünk egy csomót, néztünk régi reklámokat, hallgattunk régi zenéket, aztán Danival hazajöttünk. Az a nagyon fura, hogy idén nem látok az ablakomból karácsonyfákat. Pedig minden évben elvagyok azzal, hogy a karácsonyi időszakban esténként pár percet állok az ablakban, és nézem, milyen szép fákat állítottak a szemközti házban. Fura. Gondolom, másnak sincs égősora. Mármint nekem van, csak nem működik, és úgy voltam vele, el nem kezdem tekergetni egyesével azt a kb. 100 izzót, hogy vajon melyik lazult ki.

Elmúlt a karácsony. Ez alapvetően nem vidám, de annak egy kicsit örülök, hogy a karácsonnyal elmúltak a karácsonyi ebédek is :D Most arra vágyom, hogy egy-két hétig csak salátát egyek. Kivéve szilveszterkor, amikor mindenféle finomság lesz, meg 1-jén, amikor nem lehet kihagyni a lencselevest. Leginkább ahhoz lenne kedvem, hogy a két ünnep közötti időszakot itthon töltsem, a nap nagy részében fordítsak, aztán délután moziba menjek, korizzak (bár a térdem még mindig lila és fáj) meg hasonlókat csináljak. De Pécsre megyek. Még úgysem voltam, úgyhogy örülök, csak kicsit fáradt vagyok most ehhez.

Ma is elvoltam a kajafotózás gyakorlásával


Még egy farészlet otthonról

Ma is játszottam

Ezt a pólót a nagynénémtől kaptam, ő tervezte/rajzolta :) Danitól is kaptam pólót, megcsinálta azt a poént, amit a 2013-as londoni nyaralásunk óta mondogatunk. A kép anyunál van, de majd megmutatom, szenzációs.

Ezt csak azért, mert ilyen szép részletek vannak otthon a lakásban.

Ezt meg azért, mert akartam fényképezni pár díszt a fámról. Ez itt az idén vásárolt gömböm ❤

Szintén a fából készült sorozat egy darabja - anyu nagyon tiltakozott, nagyon nem akarta odaadni, amikor elköltöztem, de nekem meg a gyerekkorom része, úgyhogy végül abban maradtunk, hogy választhatok két darabot a sorozatból. A hóembert és a cicát hoztam el.

Ezt a cicát.

Ezt meg én decoupage-oltam még vagy három-négy éve. Az adventi koszorút szokta díszíteni, de idén új szerepben próbálhatja ki magát.

Tudom, hogy ki lehetne venni azt a gömböt a dobozból, de akkor fél pillanat alatt eltörne. Amúgy meg a képen látható a házilag készített szaloncukor is.

A körhintát két éve vettem, amikor Esztivel kilátogattunk a WAMP-ra (vagy valami másra, ki tudja ezt már).

Diótörő ❤

A szaloncukrot anyu varrta, meg a hóembert is, ami ugyan nem karácsonyfadísz, viszont nagyon cuki.

Ez egy 24 darabból álló készlet, aprócska díszekből áll. Nagyon szeretem minden darabját.

Megjegyzések

  1. Nagyon szeretem a képeid! Abszolút úgy ünnepled a karácsonyt, ahogyan azt (az én értékrendem szerint) illik. A hangulat, a varázslat, a szeretet és a szépség, mind itt van. Példaképem lettél! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. De aranyos vagy, köszönöm szépen :) Nagyon jólesik, és örülök, hogy tetszenek a képek :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai