Karácsony első napja

Csak egy kis megjegyzés az elején. Kitette egy ismerősöm a jól ismert DiCaprio-mémet azzal a szöveggel, hogy ezt azokra, akiknek van karácsonyfájuk, mégsem tették ki a Facebookra. Azon gondolkodtam el, miért kell gonoszkodni. Igen, az én hírfolyamom is tele van karácsonyfával, az elmúlt két-három napban mintegy ötven ember fáját láttam. És akkor? Karácsony van, a karácsony legfontosabb jelképe a karácsonyfa, nyilván mindenki le fogja fényképezni a sajátját, és nyilván sokan ki is fogják tenni pl. képeslap gyanánt, és mellé fogják írni, hogy boldog karácsonyt kívánnak mindenkinek. Nekem még tetszik is ez a sok fotó, szeretem mások fáját megnézni, rácsodálkozni egy-egy szép díszre, vagy akár arra, hogy vannak emberek, akiknek sikerül tényleg egyszínűre díszíteni a fát, miközben nekem ez még sosem sikerült, akkor sem, amikor az volt a cél. Akit ez a jelenség zavar, az szépen átpörgeti a képeket, vagy nem néz oda, vagy magában dohog. De hogy mémet miért kell gyártani és/vagy osztogatni róla, hogy be lehessen szólni, ezt nem tudom megérteni. Grincs.

Anyhoo.

Ma is karácsony van, és mi Katáékkal ünnepeltünk. Volt ebéd (ennyit máskor három nap alatt nem eszem, de komolyan, rettenetes), jött a Jézuska, együtt voltunk, jó volt nekünk, aztán este még a Family Guy legjobb karácsonyi részét is megmutattam anyunak, és neki is tetszett. Jó, hát magyarul azért messze nem akkora poén, mint eredetiben, de így is szórakoztató.

Van a gépen külön gasztrofotó funkció, plusz tippeket is ad a témában. Szerinte akkor lesz szép a kajakép, ha nincs rajta az egész tányér/tál. Lehet benne valami.

Hagyományos csokitorta, amelynek receptje anyáról lányára száll a dédnagymamám óta. Plusz egy belógó Matyi :)

Karácsonyfarészletek a szüleimnél. Itthon persze elfelejtettem, na de majd holnap

Keresztszemes karácsonyfadísz - évek óta nagy vágyam, hogy ilyet csináljak, de sosem jön össze, mindig az a vége, hogy keretbe rakom. Most végre közelebb kerültem az igazsághoz!

Még egy fából készült dísz gyerekkoromból

Ahogy ígértem, vannak még szűrők meg képek

Meg még kék is van, de kéket igazán nem sokat talált a gép ebben a szobarészletben, szóval azt majd máskor.

Ez meg nem karácsony ugyan, viszont a könyvespolcom (az egyik), amit egy molyos kihívásra fényképeztem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai