Vészhelyzet élőben

Nem tudom pontosan, mit láttam ma a villamosról. Tőlünk két sarokra állt két villogó mentőautó a kereszteződésben és a járdán, kisebb tömeg verődött össze, és a földön feküdt egy férfi meztelen felsőtesttel. Valami ballont szereltek éppen a mellkasa fölé, és szemmel láthatóan nem volt eszméleténél. Én nem tudom, mi történhetett vele, és túlélte-e, de az biztos, hogy nagyon megrázott a látvány. Majdnem sírásig. Rettenetes lehet, ha valakivel az utca közepén történik valami, és az is nagyon rossz volt, hogy tényleg körülállta vagy húsz ember, és nézték, mit ügyködnek a mentők. Nagyon remélem, hogy túlélte, bármi történt is vele.

Ennek kapcsán ismét megállapítottam, hogy vannak emberek, akik alkalmasak rá, hogy az egészségügyben dolgozzanak, és vannak, akik nem. Én nagyon nem. Belőlem kisebb pánikreakciót vált ki, ha ilyesmit látok.

Megjegyzések

  1. Jaj, tényleg nagyon félelmetes. Egyszer a metrón mellettem ájult el egy bácsi. Pont szálltunk volna le, és éreztem, hogy meglöknek, át is futott hirtelen az agyamon, hogy szólok, hogy ne lökdösődjenek már, de amikor megfordultam, láttam, hogy egy tök jó karban lévő, 190es bácsi mint egy zsák elvágódott. Nekem ott földbe gyökerezett a lábam, és nagyon szégyellem magam, hogy egyszerűen semmi értelmeset nem tudtam rá reagálni, pedig előtte jártam elsősegély tanfolyamra is. Szerencsére az utastársak nem voltak ennyire töketlenek, és rögtön nézték, hogy mi lehet vele, elkezdték szólongatni, gyorsan vizet keresni. szerencsére hamar magához tért, érzékelte a metróvezető is, hogy baj van, nem ment tovább... Én sem vagyok alkalmas EÜ-ben dolgozni, egyszerűen nem tudok vészhelyzetben gyorsan és megfelelően reagálni, és mindig félek attól is, hogy ha valaki rosszul lesz, és egyedül vagyunk, akkor mi a fenét fogok csinálni.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, az is nagyon rossz lehetett, nem csodálom, hogy leblokkoltál. De szerintem akkor, ha egyedül vagy valakivel, aki rosszul lesz, és tudod, hogy az élete múlhat rajtad, kevésbé valószínű, hogy lefagysz. Bekapcsol az automata pilóta, és ha mást nem is tud elintézni, annyit mindenképp, hogy felhívatja veled a mentőket, akik aztán telefonon már tudnak tippeket adni a kiérkezésükig.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai