Hogy valami pozitív is legyen

Holnap állítólag már nem lesz 30 fok. Nem bánom, mert tényleg nem lehet megmaradni már a lakásban, és kint sem sokkal rózsásabb a helyzet. Aztán meg majd nagyon fogok fázni, gondolom, legalábbis ha a tél mindig olyan Bécsben, mint amire pár évvel ezelőttről emlékszem - harisnyában, nadrágban, csizmában, pólóban, pulcsiban és nagykabátban kb. odafagytam a járdához két lépés között egy decemberi napon. Persze tökéletes klíma sehol sem lesz, és azért én inkább fáznék, ha már választani lehet, feltéve, hogy a lakásban, ahová hazamegyek, van vagy 23-25 fok.

További pozitívumok is vannak, hajjaj.

Azt hiszem, még nem meséltem, hogy megjelent két olyan könyv, amit én fordítottam. Mindig nagyon jó érzés, amikor a kezembe vehetem ezeket a könyveket, és külön öröm, hogy nagyon szépek. A Vadvilág borítójába pl. beleszerettem.

 


Megkaptam a Paladin 3. kötetét a kiadótól, tehát mi fogjuk kiadni, és én fogom fordítani. Amint befejeztem a mostani könyvet (ebből jelenleg 70 oldal van hátra, de az a tervem, hogy mire elmegyek aludni, már csak 60 lesz, ami még 2-3 napi munka, utána meg jön a kétszeri újraolvasás, a szöveg csinosítgatása, és akkor leszek készen). Ennek nagyon örülök, mert nagyon szeretem a Paladint, nagyon kíváncsi vagyok rá, hogyan ér véget, és már nagyon várom az elborult poénokat, amelyekkel az író úr élni szokott. A Paladint mindig különösen nagy öröm fordítani. Nem mintha a mostani regényt nem örömmel fordítanám, mert de, tök jó a történet, még ha a vége nem is tetszett igazán elsőre, teljesen jó a szöveg, és ebben is vannak poénok, azokon meg jókat lehet nevetni.

Szóval még befejezem A titokzatos stylesi esetet (kb. 40 oldal), aztán jöhet a Paladin első olvasása.


Megjegyzések

  1. Jaj hideg :D Kösz de nem!!! Nekem inkább melegem van bármikor és bármilyen mennyiségben, mert akkor is csak épp melegem van. Idén azt hiszem két napot volt "elviselhetetlen" számomra a meleg, de az is csak addig amíg zuhanyoztam egyet.

    Itt nagyon szeretem a telet, mindvégig "egyréteges", a legnagyobb hidegben is egy fél vastag felső már elegendő. Nem hiányzik a tél. 2 éve nem láttam de ha tőlem telik akkor lehet lesz 10 is amíg véletlenül találkozunk!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Pontosan hol élsz? Azt jól tudom, hogy Spanyolországban?

      Nekem a télből leginkább a hóra van szükségem, de az meg együtt jár a hideggel :) Nagyon szeretem a téli hangulatot, amikor lehet forralt bort inni (pedig nem is szeretem amúgy) meg sült gesztenyét enni (ezt sem), karácsonyi vásárban sétálni, korcsolyázni... Hmmm... :)

      Persze a nyarat is szeretem, mert akkor meg lehet nyári ruhában flangálni, vízparton lenni, egy csomó szabadtéri program van, de azért nyár végére sok már a jóból, ami a meleget illeti. Most már várom az őszt meg a - remélhetőleg - sok szép kirándulást :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai