Lehűtött lelkesedés

Van három időpontom csütörtökre. Egy abba a szépséges, nagyon jó helyen lévő lakásba, egy egy magyarul tanuló szerb lány mellé a 10. kerületbe, egy harmadik meg egy német, két osztrák fiú és egy amerikai lány mellé. Ez eddig még oké, eddig semmi para. Csak megkérdeztem a szépséges lakásnál, mennyi a kaució, és mennyi pénzzel kell előrukkolni, ha esetleg ki szeretném venni a lakást, amire az volt a válasz, hogy a kaució háromhavi lakbérnek felel meg, és csütörtökön még semmit sem kell adni, mert csak pénteken fogja eldönteni a lány, kit szeretne lakótársnak, és rengeteg a jelentkező.

Paráim:
1. Rengeteg a jelentkező.
2. Ha pénteken dönt, és mondjuk szombaton kérné a pénzt, akkor én megszívtam, mert már nem leszek ott. Nem fogok tudni kétnaponta Bécsbe ruccanni, ahhoz kicsit drága a vonatjegy.
3. Nem lesz olyan könnyű menet ez a Bécsben szobát találás.

Persze próbálom azzal nyugtatni magam, hogy már miért ne sikerülne, és ha mégsem sikerül, hát legfeljebb megpróbálok egy hónapot lakni egy hostelben. Van ilyen lehetőség, még bejelentett lakcímet is kapnék, csak hát hat ember van egy szobában, ami egy hónapon át szerintem eléggé megterhelő lehet minden szempontból.

Azért próbálom nem elveszíteni a lelkesedésemet, meg írtam még vagy nyolc hirdetésre, de most baromira elkezdtem félni.

Megjegyzések

  1. Ne félj! Ez így van, rengeteg a jelentkező, de aki keres, az talál...A kaució szinte mindenhol három havi. Szerintem biztosan találsz szobát, ha mégse, én hostelben dolgozom, bár Meldezettelt nem tuti, hogy tudsz intézni, de pár hétre okes, ja, és egyagyas a szoba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm, aranyos vagy :) Láttam egy-két olyan hirdetést, ahol egy-két hónapnyi kauciót kérnek, de ez igazából már mindegy, kifizetem a háromhavit is, csak legyen szoba. Ha gáz lesz, megkérdezlek a hostellel kapcsolatban, és tényleg köszönöm :)

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai