Alakulunk

Első ránézésre úgy tűnik, hogy felfelé ívelnek a dolgaim. Bizonyos dolgaim. Főleg a munkával, munkákkal kapcsolatosak. De még nem élem bele magam semmibe, csak örülök a lehetőségeknek, és remélem, bejönnek.

Közben igyekszem minél több élményt gyűjteni Máltáról búcsúzóul. Ennek keretében voltam Vallettában a Nemzeti Háborús Múzeumban, valamint Sophie-val a Golden Bay nevű strandon (ahol nem fürödtünk, mert konkrétan mocskos volt sajnos :( ) és a Mint nevű kávézóban. Ez utóbbiból a répatorta kellett nekem, jó is volt. Aztán még úsztam egy kb. 800 méteres kört Sliemában, ami szintén a búcsú része. Meg is csípett közben egy medúza, hehe :D Semmi komoly, van két piros folt a mellemen, túlélem. Tavaly az első úszásomkor szereztem életem első medúzacsípését, akkor két csini karkötőm volt a jobb karomon néhány órán át. Az az isteni szerencsém van, hogy még sosem cuppant rám egy ilyen kedves kis állat sem. Ha megtenné, bankkártyával lehetne csak lefeszegetni, és hát fúj. Sajnos nem tudom megígérni, hogy legközelebb jobban vigyázok, mert én most sem láttam egy fél medúzát sem, pedig direkt figyeltem, nehogy nekiússzak egynek.

A Máltától való búcsúzás része, hogy felkeresek a jövő és az azt követő héten még két (esetleg három, meglátjuk) strandot, elmegyek a kedvenc éttermembe vacsorázni két itteni barátnőmmel, akik közül az egyik, Irina szerdán hazaköltözik Spanyolországba, kipróbálom a vidámparkot, átruccanok Szicíliába (jó, ez kicsit kakukktojás), megnézem a Buskett Gardenst és a Verdala-palotát, sétálok egy nagyot Vallettában, és megnézek még legalább egy napkeltét és naplementét.

Szeretem ám ezt a kis szigetet.

Szent Ferenc templom, Valletta

Festára készülődnek

:)

Kilátás a St. Elmo erődtől

Az erőd XIX. századi kapuja

Szent Anna kápolna

1979, a tévében a Kinnie reklámja után a híradó következik, és beszámolnak a brit katonák kivonulásáról.

A hidegháborút lezáró máltai csúcs Gorbacsov és idősebb Bush részvételével.

A kazamaták és a Nagy Kikötő bejárata

Málta régen. Nagyon régen.

Faith

Ez nem lehet jó munka, viszont nagyon szép.

A macska fél 7-kor már izgatottan várja az első vásárlókat Sliemában.

Napkelte ❤ De ez nem elég, végig fogom nézni egyszer, ahogy a nap előbukkan a tengerből. Lehet, hogy már kedden.

Golden Bay, reggel 8

Golden Bay lentről

És velem, aki annyit barnultam ezen a nyáron, mint még talán soha.

Gyümölcs a megfáradt strandolónak aranyárban. (Csak lefényképeztem.)

Amikor egy cég kreatívjai nem kreatívok.

Répatorta a Mintben

Sliema

A kedvenc partszakaszom

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai