Ignorance is bliss

Na, nem mindig.

Tegnap kiírta egy orosz nő egy Máltán élő külföldieknek szóló csoportba, hogy mindenki vigyázzon, mert rettentően veszélyes, közép-keleti külsővel rendelkező ember ólálkodik Sliemában, a tengerparti sétányon. Ugyanis odament hozzá, amikor a kisgyerekével sétált, és megkérdezte, eladná-e neki a gyereket 10 ezer euróért, mire mondta, hogy nem, mire a pasi megkérdezte, hogy és 20-ért, mire mondta, hogy nem, majd még azt is megkérdezte a pasi, hogy és 30-ért, mire ő elmenekült. Persze azonnal beindult a szörnyülködés, hogy milyen veszélyes és beteg emberek vannak, a nő adjon hálát Istennek, hogy ilyen szerencséje volt, és nem tépte ki a kezéből a gyereket a pasi, ki tudja, mi történhetett volna, ha Isten nincs vele. Többen próbálták mondani, hogy ez egy poén, nem kell befosni, kb. azzal egyenértékű, hogy "de szép kislányod van", bizonyos kultúrákban ezzel humorizálnak. De nem ment át. Reakció: Milyen elmaradott, megátalkodott nép az, ahol ezzel poénkodnak? Ez nem poén, ez rettenetes, szerencsétlen kisgyerek, biztos életre szóló lelki sérüléseket szerzett, amiért el akarták venni az anyjától, és mindenki nagyon vigyázzon a gyerekére, a nő meg tegyen feljelentést a rendőrségen.

Én már akkor is csak ültem a gép előtt, és nem akartam elhinni, hogy ezt látom. Tunéziában megkérdezte aput egy bolti eladó tök komoly fejjel, hogy egy tevéért odaad-e neki, mire apu elnevette magát, és mondta, hogy szívesen odaadna, csak az a gond, hogy hogyan viszi haza a tevét a repülőgépen. És senki nem kapott a szívéhez, senki nem rohant a rendőrségre, mert pontosan tudtuk, hogy ez egy poén, illetve egy poénos bók. Az is eszembe jutott, milyen mázli, hogy nem valami magyar ment oda anyukához azzal, hogy mindjárt megeszi a gyereket, mert mára azzal lenne tele a máltai sajtó, hogy a magyarok kannibálok.

Ja, merthogy mára ezzel a sztorival van tele a sajtó. Mindenki nagyon vigyázzon, mert veszélyes alakok pénzt ajánlanak a gyerekekért, de a rendőrségen megtette a feljelentést anyuka, szóval lehet, hogy majd felelősségre vonják ezt a szörnyű embert, ha megtalálják. Persze a kommentekben azonnal elkezdődött, hogy mert a bevándorlók meg a menekültek, tönkreteszik Máltát, milyen retteneteket kell a máltaiaknak elviselniük, stb., stb. Szerencsétlen menekülteknek meg bevándorlóknak más sem hiányzott, mint ez a sztori. Eddig túl jó volt nekik, túl kevés indulat volt velük szemben a helyiekben. És az egyik legnagyobb napilap kommentjei között már nem említi senki, hogy a pasi amúgy jó eséllyel csak poénkodni akart.

Ez az egész sztori valami sírnivalóan szánalmas. Én legalábbis annak érzem.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai