Szandál

Nekem mindig bajom van a szandálokkal, évek óta nem találtam már normálisat. Vagy drága és ronda, vagy olcsó és ronda, vagy drága és viszonylag normálisan néz ki. Volt egy csodaszép szandálom, de az valamikor hat éve egy strandoláskor leszakadt a lábamról. Semmi különös, mentünk befelé a strandra, lecsúszott a lábam a járdáról, miközben kikerültem valakit, és elszakadt a cipőm pántja. Több cipésznél is voltam vele, mind azt mondta, hogy kuka. Nagyon sajnálom azóta is, és máig megvan itthon eltéve, hogy ha esetleg valamikor fejlődne a tudomány, megmenthesse nekem valaki. (Amúgy normális vagyok, de a tönkrement cipők dugdosásának szokása gyerekkoromig nyúlik vissza.)

Ha cipőt akarok venni, általában a Humanicba megyek, mert náluk még találok olyat, ami tetszik. Az Europarkba szoktam ellátogatni ilyenkor, de pár hete véletlenül felfedeztem, hogy ott megszűnt az üzlet. (Felháborító.) Most este elballagtam az Alleeba, miután kigugliztam, hogy ott is van Humanic. Hát, most nem volt szerencsém. Volt egy cipő, amivel meg tudtam volna barátkozni, de alapvetően nem tetszett, meg egy "semmi küli" jellegű szandál, amiből viszont nem volt 38-as. Ezért aztán átmentem a Deichmannba, amivel megszegtem a magamnak tett ígéretemet, miszerint oda többet be sem teszem a lábamat, mert ugyan olcsó, de csúnya cipőket árul, amik még minőségre is gagyik. Na, hát most jól megleptek, a bolt hátuljában kifejezetten szép cipőik vannak, igaz, azok nem szandálok, viszont még szandált is találtam a lábamra. Döbbenet. Nem tudom, mennyi idő alatt fog széthullani, de olyan szempontból ideálisnak tűnik, hogy van némi sarka, tehát tudok majd benne járni, és csak egy helyen fogja feltörni a lábamat, de majd küzdök ez ellen némi Leukoplast segítségével. Érdekes az is, hogy még most is változik az ízlésem. Ezt a cipőt egy-két éve még rettentő randának láttam volna, de most valamiért tetszik.

Tiszta lelkes lettem attól, hogy van egy szép szandálom, és nem leszek kénytelen lapos vászoncipőben szaladgálni egész nyáron :)



Megjegyzések

  1. én a CCC-t ajánlom még meglesésre, kb ugyanaz az ár, mint a Humanic és a Deichmann, de több a szép cipő. :) az Árkádban és a Kökin biztosan van üzletük.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hmm, köszönöm a tippet :) Az Europarkban is láttam, de éppen loholtam, nem volt már idő benézni. (Meg akkor már megvolt a szandál, nem vettem volna másikat.) Észben tartom őket, és legközelebb ellátogatok hozzájuk.

      Törlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai