És feltámadott a blog

Napi beszámolók lesznek. Mindjárt elmaradtam három nappal, de behozom, ígérem :) És igyekszem majd megtartani a blogolás szokását akkor is, amikor visszamegyek.

Csütörtök

Befejeztem a hétvégén elkezdett bepakolást, kikapcsoltam az áramot mindenhol, csak a hűtőnél nem, kikapcsoltam a gázt is, kivittem a szemetet, elbúcsúztam a tengertől a Balluta Baynél, vittem pogácsát Will* karácsonyi bulijára, amit ma (mármint 20-án tartott), aztán meg izgultam. Nagyon. Fél éve nem voltam itthon.

Balluta Bay egy esős, decemberi reggelen.

Közvetlen közelről.


Betlehem egy magánház ablakában. Nagyon máshogy örülnek a karácsonynak, mint mi, ez pl. minden második háznál van.

A klub

Csodaszép kopogtató 

Reptér Máltán, az égboltot kell figyelni. Meg rajta a felhőket.

Csodaszéééép!

És ez is.

Sötétedés utáni repülés :)

Az a gép hozott haza minket.

3-ra értem jött a magyar kolléganőm, Judit a barátjával, Yusuffal (aki török és akinek kebab étterme van a bátyjával), és kimentünk együtt a reptérre. Két órával a gép indulása előtt indultunk, de már be lehetett csekkolni. Úgyhogy körbetekergettem a bőröndömet fóliával (Judit mosdóba ment, aztán odarohant segíteni, de eléggé röhögött, hát, elhiszem, hogy vicces látvány voltam), aztán feladtuk a bőröndömet (20,5 kg), meg lemértük mindkettőnk kézipoggyászát (az enyém 11,2 kg lett).

A repülés két és negyed óra volt, de nagyon hangos, mert sok volt a gyerek a gépen, és volt párszor turbulencia is, aminek nem örültem annyira, mert nekem a gép csak ne rázkódjon, izgulok eléggé anélkül is.

Este 8-ra értünk haza. A reptéren apu, anyu és Dani várt, és nagyon örültek nekem. Meg én is nekik. Hazamentünk, közben a kocsiban anyu végig fogta a kezemet ❤, és akkor volt ünnepi vacsora (póréhagyma-krémleves és a kedvencem, ananászos csirkemell, isteni volt mindkettő) meg névnapozás :) Nagyon jólesett! Kaptam Coca Colás perselyt, amiben gyűjthetem a pénzt New York meglátogatására :) , egy Coca Cola szakácskönyvet (értsd: minden ételbe tenni kell egy deci kólát) és egy multimédiás New York-puzzlet. 1000 darabos, elleszek vele :)



Hajnali egyig beszélgettünk, aztán én még beszélgettem írásban Gergővel, aztán aludtunk.


*Will egy csoportot üzemeltet Máltán élő külföldieknek, ennek Will's Friends a neve, és mindenféle eseményt szervez, szombatra pl. karácsonyi bulit, amire mindenkitől olyan kaját kért, amit az illető országában esznek karácsonykor. Nem akartam kimaradni a jóból, ezért sütöttem nekik pogit.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai