Feeling good

A mai kettlebellen, a páros versenyen nyertünk a párommal, mert kemények vagyunk, mint a kő, megint találkoztam Kayjel, a skót lánnyal, aki nemrég tért vissza a nyaralgatásból, és elmentünk pizzázni, tegnap voltam a 19 éves kolleginámmal, Irinával Gozo szigetén, ami csodaszép, minden tökéletes. De csak egy mondat kellett hozzá, hogy órákig tartó sírhatnékom legyen: újabb volt jedlikes osztálytársam készül az esküvőjére. Ilyenkor kicsit elgondolkodom, hogy bár gyönyörű helyen élek, jó munkám van, meg családom is, meg szerencsém is van egy csomó-csomó mindenben, de az életnek ezen a területén vajon miért történik ez velem, és lesz-e máshogy valaha is. Basszus, ilyenkor kicsit bepánikolok, hogy már elmúltam 27, és sehol sem tartok, hát mi lesz velem, amikor én párt szeretnék meg gyerekeket, és kifutok az időből. Na, inkább mutatok néhány képet Gozóról, mielőtt teljesen befordulok.

Gozo partjai a kompról


A Hop On Hop Off busz első megállója egy szuvenírboltnál volt :D Kóstoló helyi finomságokból.

Cuki póló, ha lenne felnőtt méretben, nekem is kéne :)

Az Azúr Ablak, ami annyira gyönyörű és monumentális élőben, hogy meghatódtam

Lábáztatás, mögöttem két méterrel már beláthatatlanul mély a víz, ott van egy barlangrendszer bejárata, ahová az itt töltött fél óra alatt mintegy hat búvár merült le.

Gozo fővárosában, Victoria/Rabatban készülünk a Citadellára

Ott van például ez a csodálatos katedrális

Ami belülről is csodaszép


Főleg a freskók

Kilátás a Citadelláról

Cégér egy csipkeüzleten


Fehér galamb

Nem csúnya az a kanyargós út sem :)

Szent György legyőzi a sárkányt Victoria/Rabat egyik házának falán

Festára készülődik az egyik falu lakossága :)

Ramla Bay, gyönyörű, vörös homok. Nem szeretem a homokos tengerpartot, mert utána napokig mosom mindenemből a homokot, de hogy ez azért csodaszép.

Otthagytam a lábnyomomat :)

Fürödtem is :)

Meg bemutattam egy több ponton hibás hegytartást (talp a földön, csípő nem fordul ki). Lehet, hogy szerzek pilates videót is, megjött hozzá a kedvem.

Kilátás a Ramla Bayre Kalüpszó barlangjától, ahol a nimfa hét éven tartotta fogva Odüsszeuszt.

Gyík. Rengeteg, de tényleg rengeteg van belőle Máltán, itt, Sliemában is. Szeretem őket, olyan kis helyesek :) A legkisebb példány, amit eddig láttam, kb. akkorka volt, mint a kisujjam.

Irina kérésére megismételtem a hegytartást a barlangnál is. Arra itt már rájöttem, hogy a csípőt nem fordítjuk ki, de azt nem vettem észre, hogy a talpam nincs a földön. Hiába, no, kell a tükör a helyes kivitelezéshez.

A barlang, teljes életnagyságban. Régen le is lehetett menni, van is lépcső, de ma már veszélyes. Pedig megnéztem volna, mit látott egész pontosan ez a jó Odüsszeusz hét éven át.

Ettől elolvadtam: egy máltai hölgy hozta sétálni a két kutyusát, akik olyan boldogok voltak, hogy öröm volt rájuk nézni. Jó, én minden kutyától odavagyok, ez tény. Kár, hogy nem voltak barátságosak, és nem lehetett jól megsimogatni őket, mert csak a gazdiban bíztak.

Szoborcsoport Mgarr kikötőjében, ahonnan a komp indul.

Felhők ❤

Csodálatos

Odavoltam tőle. Imádom a felhőket.

Ez pedig az eddigi talán legszebb naplemente, amit Máltán láttam. Hazafelé araszolgatás közben fényképeztem a buszról. (Óriási dugó volt, mert nemzeti ünnep volt, nem kellett dolgozni, mindenki Málta északi részén kapcsolódott ki, és mindenki fél 7-7 felé szeretett volna hazajutni délre, plusz egy-két várost lezártak a festák miatt, így konkrétan megjártuk Málta nyugati partját azzal a busszal, ami a keleti parton közlekedik.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai