BBQ a parton

Iszonyú meleg van napok óta. 35 fok, de a páratartalom miatt negyvennek érződik. Ez azzal jár, hogy nyűglődöm. Délelőtt kb. 3-4 óra alatt lefordítok 1-2 órányi szöveget, aztán megebédelek, aztán ledőlök fél órára, aztán 3-4 óra múlva már ki is tudom nyitni a szememet. Olyan vagyok, mint akit fejbe vágtak. Az első két napban küzdöttem ellene, de most már úgy vagyok vele, hogy legyen, ahogy lennie kell, majd bepótolom később, amit most veszítek.

Megvolt a nagy, nemzetközi, össznépi BBQ. A szabály az volt, hogy mindenki maga visz kaját és piát. Én vettem hozzá egy saslikot (itt kebabnak hívják), egy padlizsánt (ebből három szeletet vittem le, a többi a hétvégi ebéd) meg pár szem apró krumplit, plusz egy kólát, ki is jöttem kb. 4 euróból. Már 6 előtt egy kicsivel lementem a partra, de akkor még alig volt valaki. Kicsit beszélgettem azzal a pár emberrel, aztán azt hittem, elmegyek úszni, de nem. Valamiért minden couchsurfingesnek az én számom van meg, ezért kb. fél 7-től 8-ig folyamatosan vagy SMS-em érkezett, vagy hívtak, úgyhogy szépen összegyűjtöttem őket, mint jó tyúkanyó, aztán amikor mindenki megjött, elmentem úszni.

A szervező kutyája, Jimi. Cuki pofa :)
Ott volt Laura, Jai Wei, Ruben, Paolo meg az ő bolgár barátja, Konstantin, plusz két máltai srác, akiket már korábbról ismerek (Gordon és Matt) meg a CS svéd szervezője, Jonas. Meg még jó néhány új ember, szerintem ennyien még nem jöttünk össze pénteki CS-re, igaz, ez nekem csak a negyedik alkalmam volt. Kay is megígérte, hogy jön, de végül nem jött, dolgoznia kellett. Két hete láttam utoljára :( , de azt írta, valamikor a héten ráérne valamelyik este kicsit beszélgetni. Összesen egyébként vagy ötvenen-hatvanan voltunk, mert ez az egyik "külföldiek Máltán" csoport rendezvénye volt. Hatalmas tömeg. Ráadásul a világ minden tájáról. Képviseltette magát Spanyolország, Ausztria. Finnország, Franciaország, Svédország, Olaszország, Venezuela, Equador, Kenya, Eritrea, az USA, Anglia, Lengyelország, Bulgária, Magyarország (4 fővel!), és akkor még nem beszélgettem mindenkivel. Óriási élmény volt.

A csapat háromnegyede 8 körül. Még egy csomóan érkeztek később, pedig már ekkor sem voltunk kevesen.

Egészen 2-ig ott voltunk a parton Sliemában, aztán átmentünk St. Julian'sbe a Juuls nevezetű reggae bárba, ami mindenki kedvence, és ott is üldögéltünk egy kicsit. Aztán a többiek folytatták az üldögélést, illetve Laura, Paolo meg egy lengyel srác még elmentek enni meg inni, de én nem bírtam tovább cérnával, muszáj volt hazajönnöm. Sejtettem, hogy mire hazaérek, tökre nem leszek álmos, de nem tudtam már ott maradni, úgy éreztem, lefordulok a lépcsőről, amin üldögéltünk. Így is 4-re értem haza, szóval elég nehéz volt a szombatom, főleg, hogy 10-kor már fel is ébredtem.

Naplemente
Nagyon-nagyon jól sikerült az este/éjszaka, egy csomó emberrel beszélgettem egy csomó érdekes dologról. Nagyon megérte elmenni, és mire hazaértem, már kiírta a szervező a csoportba, hogy tervez egy következő ilyet. Hát, ha úgy alakul majd a beosztásom, biztos, hogy ott leszek. Vétek lenne kihagyni. Egyébként pedig úgy néz ki, költözik a péntek esti CS: megkérdeztem Jonast, a szervezőt, mi lenne, ha Sliemában, a parton jönnénk össze az egyik bár/étteremben, ami ott van a ma esti BBQ helyszínétől 50 méterre, és tök jó ötletnek tartotta, úgyhogy az lesz a nyári székhelyünk.

Tűzzsonglőrködött az egyik srác

Azért pár éve még nem hittem volna magamról, hogy vadidegenek közé fogok járni, és még élvezni is fogom. De most komolyan, én, az introvertált, aki szétstresszeli magát, ha idegennel kell beszélgetni. Jó nagyot fordult velem a világ, az tuti. Nem mintha bánnám :)
Sülnek a finomságok

Laurával

A couchsurfinges banda egy része. Balról jobbra: Ruben (spanyol), Jai Wei (maláj), én :), José (equadori), Mariana (venezuelai), na, neki nem tudom megjegyezni a nevét, tök ciki vagyok (de tudom, hogy lengyel), Gordon (máltai)

Laura és Jai Wei

Még késő este is tartott a buli
És vörös volt a Hold!

Gorgeous, gorgeous moon!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai