Stressz

Egyre feszültebb vagyok attól, hogy nincs munka, pedig lehetne, többen adnának, csak ahhoz kell a papír, ami intéződik, csak nem elég gyorsan. Az benne a szép, hogy ezt akkor sem lehetne máshogy, ha nem itt derült volna ki, hogy kell ez a papír, hanem még otthon, mert ezt csak itt lehet intézni, személyesen. Szuper. Úgyhogy most keresek más típusú munkákat is, aztán meglátjuk. Muszáj dolgoznom, mert nem bírok már itthon ülni, akkor sem, ha így tudok haladni rendesen a fordítással.

Kipróbáltam egy újabb edzőtermet, ott is a stepet. Ebben a teremben van öltöző, de a szekrényt csak saját lakattal lehet zárni, viszont az edzésre nyugodtan be lehet vinni a táskát, bőven van hely. Annak a résznek, ahol az edzések vannak, üvegből van a fala, ezért végig ott ácsorgott néhány pasi, és bámult befelé. Nagyon cuki. A légkondit valami döbbenetes mértékben nem tudják használni - egész órán maximumon fújták ránk a hideg levegőt, aminek következtében óra végére kihűlt a kezem, és megfájdult a torkom meg a fülem. Most komolyan, ki fúj hideg levegőt izzadó emberekre? Maga az óra jobb volt, mint a legutóbbi, amit próbáltam, de még mindig sehol sincs Krisz színvonalához képest. Nagyon kevés lépést használtunk, rengeteg volt az ismétlés, tehát unalmas volt, de közben meg igen nehéz volt követni. Negyed órán át tanultunk egy lépéssort, majd közölte a pasi, hogy akkor most néhány lépést másra cserélünk, mellesleg az egészet elforgatjuk 90 fokkal, és hajrá. Ez azért otthon nem így megy. Krisznél rengeteg lépés van, ismétlés alig, viszont fokozatosan építjük fel a koreográfiát, néhány ütemenként, és ahogy megtanultuk, úgy kell csinálni egész órán. Szóval most nyert végképp bizonyítást számomra, hogy Krisz pótolhatatlan, és most van az, amikor nem keresek tovább edzőtermet. Láttam hármat, egyik sem tetszett, innentől kezdve következő napirendi pont, hogy amint lesz fizetésem, veszek egy steppadot, esetleg egy polifoamot meg két súlyzót, és itthon fogok edzeni, úgy, ahogy Krisznél megszoktam. 2x60 perces órákat fogok csinálni magamnak, lehetőleg akkor, amikor otthon is megy az óra, bár gondolkodom rajta, hogy esetleg a második 60 percet nem Kriszt utánozva kéne, hanem valamelyik fitness videóm alapján. De ezt majd még kitalálom. Addig meg futás és fitness videós torna, így döntöttem, kész.

Otthonról is jön ám a stressz, kaptam csodálatos levelet a NAV-tól, amit konkrétan nem tudok értelmezni. Kicsit meg vagyok ijedve, de tudom, hogy nem csináltam azt, amit írnak, hogy de (kérelmeztem valamit, aminek nem örülnek, ezért be kellene fáradni), ezért remélem, telefonon is meg lehet oldani az ügyet.

Most kicsit nyomott hangulatom van a sok mindenfélétől, ezért a honvágyam is eléggé erős, de nem adom fel. Sokaknak sikerül megvetni a lábukat Máltán, nekem is sikerülni fog. Viszont most úgy érzem, nem Málta lesz az, ahol tartósan élni fogok, mert bár gyönyörű, azért van pár nekem fontos dolog, ami otthon jobb. De lehet, hogy még megváltozhat a véleményem, ha kicsit jobb széria jön.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai