Még egy kis Nanny

Elnézést, de én annyira beleszerettem A dadusba, hogy nagyon. Akkora szövegek vannak benne, de akkorák... Íme néhány példa.

Niles, az inas meglátja, ahogy Mr. Sheffield, a ház ura letépi Franről, a dadusról a felsőjét, majd az ágyra dönti a nőt, félreérti a helyzetet (valójában csak rászorult a felső Franre, és Mr. Sheffield segített levenni). Amikor észreveszik Nilest, az inas, aki utálja C.C. Babcockot, aki viszont szerelems Mr. Sheffieldbe, és folyamatosan szívatja:
"If you let me tell Miss Babcock about this, I'll work free for a year." (Ha megengedi, hogy ezt elmeséljem Miss Babcocknak, egy évig ingyen dolgozom.)

"Fran: Oh, I know, I should be nuts about the guy. I mean, he knows everything about me, and he's still interested. I don't know. Maybe that's it. There's no mystery. It's like when you watch Columbo. Ten minutes into it, you know who did it. Then you spend the rest of the hour trying to figure out which one is the glass eye." (Igen, tudom, odáig kellene lennem ettől a pasitól. Mindent tud rólam, mégis érdeklem. Nem is tudom. Talán az a baj, hogy nincs az egészben semmi izgalom. Olyan, mint amikor az ember a Columbót nézi. Tíz perc után lehet tudni, ki a gyilkos, a maradék ötven percben meg azon gondolkodunk, melyik az üvegszem.)

A legkisebb, 7 éves kislánynak, Grace-nek pasija van. Azt hallják a felnőttek beszélgetésében, hogy ha egy nő együtt alszik egy pasival, aztán késik, akkor terhes. Grace is egy ágyban aludt a barátjával délután, és aztán lekéste az Oroszlánkirályt, ebből kikövetkezteti, hogy terhes.
Kissrác: Nine minus seven?
Gracie: Aah.. Two.
Fran: What are you two up to?
Kissrác: I'm timing her subtractions.
(Lefordíthatatlan angol szójáték. A lényege, hogy a subtraction meg a contraction nagyon hasonló idegen szavak, csak míg előbbi kivonást, addig utóbbi összehúzódást jelent.)

Mr. Sheffield egy Frannel folytatott veszekedés után:
"It would be easier to have them raised by wolves." (Mennyivel egyszerűbb lenne, ha farkasok nevelnék a gyerekeket!)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai