Tanárnak lenni élmény

Házi feladat a diákoknak (40-50 közöttiek): küldjék el nekem a kedvenc reklámjuk linkjét, és írjanak két-három mondatot arról, miért szeretik. (Kezdők.) Csak a két legjobbat szeretném megosztani.

1. Küld nekem egy linket, plusz a következő szöveget: "Funny." Se többet, se kevesebbet. Nem mondom, hogy nem lettem ideges.

2. Küld nekem egy Google Translate-tel fordított szöveget, aminek kb. a negyedét bírom kihámozni a katyvaszból. És igen, bosszant, hogy annyi időt nem szán a házira, hogy elővegyen egy szótárt, és megpróbálja lefordítani azt a két mondatot, inkább bevágja a Google Translate-be, ami arról híres, hogy baromira nem tud semmilyen nyelven. És nem azért bosszant, mert azt hiszem, engem akart átverni, hanem azért, mert magát verte át, és ezzel a módszerrel jó úton halad afelé, hogy sose tanuljon meg rendesen angolul.

Azért szoktak lenni jó élményeim is, tudjátok, hogy azokat is meg szoktam írni, de hogy ezen most mennyire kiakadtam... (Jó, nem olyan szörnyen nagyon, csak közepesen.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai