Jégvarázs (Frozen, 2013) - Spoileres!

A Molyon meghirdette egy lány, hogy el lehetne menni együtt moziba, mégpedig erre az animációs filmre. Én csak a legelső teasert láttam belőle, az alapján úgy tűnt, nagyon aranyos mese lesz, nekem való, úgyhogy elmentem. Nos, nem biztos, hogy hiányzott ez nekem.


Az előzetes alapján is megnézném, és nem tenném jól. Gyakorlatilag összevágták bele az összes vicces és/vagy aranyos jelenetet. Ennyit érdemes látni ebből a filmből. Szerintem.

Adott egy hercegnő, akinek varázsereje van: a kis kezével mindent jéggé varázsol. Kis híján a húgát is. Erre a bölcs uralkodói pár érdekes megoldást eszel ki: bezárják a kastélyt, eldugják az idősebbik lányt, és a kicsi emlékei közül törlik a varázslásos részeket (jó, ez utóbbit a kőtrollok csinálják, de lényeg a lényeg). Én valahol itt veszítettem el a fonalat meg az érdeklődésemet, mert ez annyira végtelenül idióta dolog, annyira hiteltelen, hogy nem is igen érdemes rá szót vesztegetni. Pedig csak ezek után jött a java!

A hercegnőből királynő lesz, de amikor a kishúga hozzámenne az első jött-ment alakhoz, akit tíz perce ismer, kicsit bepöccen, és véletlenül téllé változtatja a nyarat, majd saját magától megrémülve elmenekül. A húga a keresésére indul, találkozik a jegesemberrel (nem viccelek) meg annak rénszarvasával, és még egy életre kelt, csekély értelmű hóember is csatlakozik hozzájuk. Az ő belépője volt az egyik legnagyobb wtf a filmben.
Anna hercegnő (a húg): Jé, téged Elza épített, ugye?
Hóember: Aha.
Anna hercegnő: És életre keltél?
Hóember: Aha.
Én még ennyit tennék hozzá: "És mégis hogyan, mitől, miért keltél életre, ha nem sért a kérdés?" Komolyan mondom, röhej. Ez a jó Olaf egyébként is irritálóan kilóg a történetből, a világból, a többi szereplő közül, semmi köze semmihez, de hogy még meg se magyarázzák, hogy a jó fenébe kelt ez életre...

Az mutatta, hogy idegesít Anna hercegnő, hogy amikor jött a dráma, miszerint most úristen, de szíven találta a jég, és úristen, de elájul mentem, konkrétan arra gondoltam, ájuljon már gyorsabban, legalább lenne öt perc nyugalom, amikor nem sipít hülyeségeket fejhangon. Nyilván nem ájult el, btw. Ja, egyébként ezek a szereplők nem tudnak prózában beszélni, csak és kizárólag énekelni, amitől én meg viszketek, és a hóember után leginkább a mai szlengkifejezések lógtak ki a sztoriból, totálisan elütöttek az egésztől.

A mélypont a végén jött el. Az egész nagyon látványos, nagyon túlgondolt kalandsorozatot olyan klisé zárta, hogy azt hittem, sírva fakadok. Most kapaszkodjatok meg: a szeretet felolvasztja a szíveket. Tényleg nem akarok nagyon gonosz lenni, de ezért kár volt összerakni egy 90 perces animációs filmet. Ez valami annyira elcsépelt, ezerszer szánkba rágott aranyigazság, hogy megdöbbentőnek tartom, hogy most megint ezzel jönnek. Vagy jöjjenek ezzel, de akkor legyen már kreatív a körítés, vagy nem is tudom.

Szóval régen láttam ilyen rossz mesét. Az animáció persze szép, gyönyörű a hóvihar, meg nagyon pöpec jégkastélyt varázsol Elza a két szép kezével, de kb. ennyiben ki is merülnek a Jégvarázs érdemei. Nem javasolnám megnézésre, legfeljebb óvodásoknak. Náluk még ez a gnóm hóember is nyerő lehet. Ja, igen, pontozzak: legyen mondjuk 5 pont a 10-ből. Tényleg nagyon rossz volt.

Megjegyzések

  1. ó, sajnálom :(
    pedig meg akartam nézni a hét éves unokahugimmal, de ezek után nem tenném ki neki :D

    VálaszTörlés
  2. Akartam is mondani, hogy szerintem nem veszítettél semmit :D A 7 éves unokahúg odalenne Olafért, neki tetszene ez a sztori, csak te készülj fel mindenre!

    VálaszTörlés
  3. Ez fura, mert nekem meg tetszett. Persze azzal egyetértek, hogy a vége klisés, meg a hóember zavaró, meg az éneklés is zavaró, meg Anna egy csöppet hebrencs, de én mégis jól szórakoztam. http://virezma.wordpress.com/2013/12/20/szellemi-szinkronuszas/

    VálaszTörlés
  4. Igen, láttam a bejegyzésedet. Meg is lepődtem, hogy neked tetszett, nekem meg nem, mert ez fordítva szokott lenni :)

    VálaszTörlés
  5. Mondjuk, az is elgondolkodtató, hogy a lány, aki szervezte a mozizást, nagyon-nagyon szereti az animációs filmeket, és emlékeim szerint a következő szókapcsolattal jellemezte a Jégvarázst, amikor kijöttünk a teremből: "full gáz".

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai