Szokták mondani,

hogy ne vegyünk ajándékot, mert az milyen már, inkább töltsünk egymással több időt. Azzal egyetértek, hogy hülyeségek vásárlása helyett értelmesebb közös programokat csinálni, de van itt egy oldal, ami tárgyak helyett közös időtöltést javasol, és ezek közül több javaslatot nem tudok hová tenni.

1. Könyv helyett olvassunk fel! - Mi van? Én eddig azt gondoltam, a könyv hasznos, jó ajándék. A felolvasást nem csak a gyerekek értékelik? (Én annyira nem, ez biztos.)

2. Fényképezőgép helyett nézegessünk képeket! - He? "Nézd, milyen szép képek, ilyeneket sem fogunk csinálni többet, hiszen nincs fényképezőgépünk, de legalább a múltat újraélhetjük!" Vagy ez azt akarná jelenteni, hogy a fényképezőgép drága, ezért azt mindenki vegye meg magának? Szóval itt most a fényképezőgéppel van baj, vagy azzal, ha ajándék lesz belőle?

3. Sál helyett masszírozzuk meg a másik nyakát! - ?!?! És akkor kevésbé fog fázni a nyaka télen?

4. Plüss helyett vigyük állatkertbe a gyereket! - És majd játszik egy jót a barnamacival, vagy hogy lesz ez?

5. Bor helyett menjünk kirándulni? - He? Ezek hogyan helyettesítik egymást?

6. Virág helyett csókolózzunk! - :D Wow.

7. Parfüm helyett szívjunk friss levegőt! - Aha, jó! Fújjuk magunkra a friss, erdei levegőt, értem.

Mert annak, hogy számítógépes játék helyett vigyük focizni a fiunkat, látom értelmét. Azt is értem, miért mondja, hogy szakácskönyv helyett főzzünk együtt, bár szerintem az is súrolja a hülyeség határát.

Egyszerűen nem értem, miért lett az ajándék a gonosz nagykövete. Tényleg nem. Más nem szeret azon gondolkodni, mivel lephetné meg X-et és Y-t? Persze, ne vegyünk már fel személyi kölcsönt, hogy LCD-TV-t vehessünk a szeretteinknek, de most hogy egy könyvvel, sállal, plüssel mi a baj... Én ezt nem értem. Lehet, hogy ez már a ló túloldala, nem?

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai