Még egyszer a megcsalásról

Popper Péter kapcsán egyszer már kiakadtam azon, hogy úgy tűnik, van, aki szerint normális, hogy párok megcsalják egymást. Most elolvastam Tóth Krisztinától a Pixelt, és megdöbbentett, hogy a kis pixelek között gyakorlatilag nem találni olyan párt, ahol ne lenne legalább az egyik, de gyakrabban mindkét félnek szeretője, sokszor egy egész életen át.

Nem azzal van a baj, ha két ember összeházasodik, majd később kiderül, hogy mégsem egymás mellett akarják leélni az életüket, és mindkettő újrakezdi egy másik emberrel. Nem igaz, mert de, ezzel is bajom van, egy ideális világban nem történnének ilyen dolgok. De ez, hogy együtt élnek, úgy csinálnak, mintha minden rendben lenne, közben meg szeretőt tartanak...

Kezdek megijedni, hogy esetleg naivitás azt gondolni, létezik boldog kapcsolat, amiben nincs szükség harmadikra.

Megjegyzések

  1. ez az általánosítás szerintem csak az "átlagos" emberekre igaz. nézz körül az utcán... olyannak látod magad, mint a nagy többség? akik családi ebédnél az okostelefonjukat taperolják, akik nem beszélgetnek egymással, akik szerint olvasni ciki, és csak az fontos, hogy mindenből a legújabb legyen nekik...? náluk teljesen reálisnak látom, hogy mindkét fél szeretőt tartson, hiszen az új és izgalmas, más érték meg úgyse számít.
    szerintem totál nem ilyen vagy, épp ezért a párkapcsolati jövődre sem lesz igaz a statisztikák rosszabb aránya. ;) az emberek szörnyűek, de nem muszáj követni a nyájat.

    VálaszTörlés
  2. Olyan aranyos vagy, köszönöm :) Gondolod, hogy mindenki talál olyat, amilyen ő, vagy amilyennek magát tartja?

    Attól nem félek annyira, hogy én nem fogom kibírni egy kapcsolatban szerető nélkül, mert láttunk rá példát, hogy kibírom, bármilyen legyen is a kapcsolat, meg annál egyenesebbnek tartom magam, hogy így átverjem a páromat. Azt el tudom képzelni, hogy azt mondjam, valaki mással akarok lenni, ezért szakítsunk, persze. De én attól félek, hogy engem fognak átverni, mert azt nagyon rosszul viselném.

    VálaszTörlés
  3. zsák-folt elmélet ;)
    és kétlem, hogy egy olyan fiú mellett horgonyoznál le, aki képes lenne félremászkálni melletted. amíg az ember tapasztalatlan, addig belefut ilyenbe, és az bizony borzalmasan tud fájni/undorítani/dühíteni... de azt hiszem, hogy a butácska tinilány szinttől kellőképp távol vagy :)

    VálaszTörlés
  4. Reméljük a legjobbakat :D És köszönöm a kedves szavakat :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai