Kiegészítések a Szigethez

Nem tudom, hat éve* is így volt-e már, de rám az újdonság erejével hatott, hogy a HÉV-től a Sziget bejáratáig méterenként állt egy ember, aki vagy azt mondogatta, hogy "jegyet veszek, felesleges jegyet veszek" (ki a tököm megy el a Filatorigátig a felesleges Sziget jegyével?!), vagy azt, hogy "jegy eladó, jegy eladó". Ezek az emberek vajon hol élnek? Na, mindegy is, a kedvencem az a párocska volt, akik egy pokrócon ültek, előttük meg volt egy tábla a következő felirattal: "We need money to buy ticket. Just a little :)" Ezen mosolyogtam, de mondjuk pénzt nem adtam nekik.

Felkerült a Facebookra egy kép a Quimby tegnapi koncertjéről, alatta meg voltak kommentek, így végre megtaláltam azt a dalt, ami legjobban tetszett, csak nem tudtam rákeresni, mert nem emlékeztem elég nagy részletekre a szövegéből, a refrénből meg semmire, csak a dallamra. (Hát igen, kicsit későn volt nekem az az éjfél, amikorra hazaértem.) Íme:

Legyen vörös


*Hat éve voltam először és tegnapelőttig utoljára a Szigeten. Akkor K. Andival mentünk ki a 0. napi LGT-re. Akkor tanultam például azt a nagy igazságot, hogy a Szigetre az ember nem megy nyitott orrú cipőben, mert különben úgy fog kinézni, mint egy varacskos disznó, mire visszajut a városba.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai