Cicás ékszer

Van nekem a cicás fülbevalóm, amit nagyon szeretek, sokat hordtam is régebben, de egy ideje pihentetem, mert szegény kicsit megviselt már.

Azt lehet rólam tudni, hogy nem nagyon szeretem a macskákat, mert nem vagyok kibékülve a jellemükkel. Azért vettem mégis macskás fülbevalót annak idején, mert többen állították, hogy én igazából egy álruhás macska vagyok, és úgy gondoltam, ha ezt ilyen biztosra állítják, akkor megpróbálhatok megbarátkozni a macskákkal. Ez a fülbevaló ebben az időszakban jött szembe egy üzletben, meg is vettem, hordtam is, aztán egyszer valahogy kiesett a fülemből a fele. Nagyon elkeseredtem, amikor nem találtam meg, pedig nagyon kerestem azon az útszakaszon, ahol kiugorhatott. Annyira sajnáltam, hogy Tomi meg engem sajnált meg, és a diplomaosztómra kaptam egy ugyanolyan pár fülbevalót.

Egy ideje tehát már nem volt a fülemben. Tegnap óta megint hordom, sőt az eredeti pár magára maradt tagjából medált csináltam, és most ékszerszett lett belőle. Hogy miért kell ez most nekem? Noha nem szeretem a macskákat, jó tulajdonságaik nekik is vannak. Például minden helyzetben megőrzik a méltóságukat. Erre emlékeztet az ékszerszett, és addig fogom hordani, amíg szükségem van erre az emlékeztetésre.


Megjegyzések

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai