Utolsó óra

Azt hinné az ember, hogy a bunkóságnak is van egy határa, meg hogy esetleg az utolsó óra tiszteletére kicsit visszavesznek magukból egyes diákok. De ez tévedés. Pont úgy viselkednek, ahogy mindig szoktak, esetleg kicsit még bunkóbb módon. Figyelni is luxus lenne, természetesen. Csak egy szituációt mesélek el.

Felírom a táblára, hogy ACTIVITY, örülnek. Aztán kezdem a magyarázatot.
- So here are these little pieces of paper (felmutatom). You will have to write words on them, and under the words please write what the other group will have to do with them: draw, describe or mime. (Ezt kijegyzetelve felírom a táblára is, biztos, ami tuti.)
Néznek, mint borjú az új kapura, forgatják a kis cédulákat. Gondoltam, utolsó óra, miért ne szólalnék meg magyarul. Nekifutok ismét.
- Tehát ezekre a kis papírokra fel kell írni szavakat, alá meg azt, hogy a másik csapat mit csináljon velük. Draw a rajzolás, describe a beszéd, mime a mutogatás.
Az egyik csapat nekikezd, a másik csapat, nyilván a fiúk, amúgy, nézegetik a kis papírokat. Egyszer csak megszólal az egyik:
- De tanárnő, ezeken a papírokon nincs semmi.

És ne kapjak agyvérzést. Elveszítettem a türelmemet, ennyire szerencsétlenek nem lehetnek. És ez csak egy volt a rengeteg dühítő dolog közül.

És akkor óra végén azt mondja az egyik (persze gúnyosan), hogy kár, hogy holnap már nincs óra, ő úgy jönne. És akkor én meg azt válaszolom (persze gúnyosan), hogy igen, én is nagyon szeretném, ha még holnap is jönne. És akkor a legvégén odajönnek és megkérdezik, ugye jövőre is én tanítom-e őket. Mégis mi motiválna erre szerintük? Nyilván nem ezt válaszoltam, hanem azt, hogy nem lehet tudni, majd kiderül. És ez igaz is. Egy biztos: nem fogom azt mondani az irodán, hogy ragaszkodom hozzájuk. Nem ragaszkodom. Lesz, ahogy lesz. De nagyon örülök, hogy legalább szeptemberig nem kerülnek a szemem elé. És még sütit gyártottam nekik este. Kész.

Megjegyzések

  1. milyen korosztály ez? elég durvák..

    VálaszTörlés
  2. 19-21 évesek, érettségi után vannak. És még nem írtam le mindent :) De tényleg nagyon durvák, kicsit sok volt belőlük fél éven át heti 12 óra. Még szerencse, hogy csak így az utolsó két alkalomra sokalltam be tőlük.

    VálaszTörlés
  3. pffff... pedig annyi idősen szerintem már túl lehetnének a tizenéves dackorszakon, és érezhetnék, hogy profitálnak abból, amit te adsz nekik.

    VálaszTörlés
  4. Én is azt hiszem. Ráadásul idegenvezetőnek tanulnak, és ennek ellenére van köztük, aki nem fogja fel, hogy a kettes angolból bizony nagyon gáz. Meg hogy életében többet nem lesz heti 12 nyelvórája, főleg nem ingyen, de ő azért heti 12 órában unatkozik meg nyafog. Hihetetlenek.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai