Fáradt vagyok

Ne is kérdezzétek!

1. Jó móka-e óratervet írni 135 perces órára, ha nincs tankönyvünk, van viszont témacímünk, egy teljesen kezdő csoportunk és kilátásunk óralátogatásra? NEM. (És 3 órán át tartott, OMG!!!)

2. A nyelvvizsgára készülő tanítványom szombaton elmegy nyelvvizsgázni. Nem érzem a megkönnyebbülést. Azt viszont éreztem többször az elmúlt hetekben, hogy kardomba dőlök.

3. Vasárnap is dolgozni fogok. Nem akarok vasárnap dolgozni. De muszáj lesz, mert múlt hétvégén nem dolgoztam egyáltalán, mert először betegnapot tartottam, aztán meg Matyi névnapját ünnepeltük. Őszinte leszek: mindkettő sokkal jobb, mint dolgozni vasárnap, bár utóbbi azért magasan veri előbbit.

4. Akarok brownie-t sütni meg kókusztekercset gyúrni megint, sőt jó lenne összedobni szombatra egy adag sós perecet is, de jelen állapotomban meghalni sincs erőm. Pedig úúúgy szeretem a sütiket :(

5. Az a cseles letámadás jött szembe a héten, hogy gyorsan mondjak egy jó gyerekverset, persze angolul. Először csak néztem, mint hal a szatyorban (ez este 6 körül volt, reggel 8 óra tartó folyamatos rohanás és stressz után), aztán sikerült kinyögnöm A. A. Milne és Roald Dahl nevét, majd mintegy 3/4 órán át a két úr gyerekverseit olvasgattam a tízéves kislánnyal, míg végül sikerült választani. Szerintem jót választottunk:

If I Were King

I often wish I were a King,
And then I could do anything.

If only I were King of Spain,
I'd take my hat off in the rain.

If only I were King of France,
I wouldn't brush my hair for aunts.

I think, if I were King of Greece,
I'd push things off the mantelpiece.

If I were King of Norroway,
I'd ask an elephant to stay.

If I were King of Babylon,
I'd leave my button gloves undone.

If I were King of Timbuctoo,
I'd think of lovely things to do.

If I were King of anything,
I'd tell the soldiers, "I'm the King!"

Nagyon aranyosan hangzott a kislány szájából. Magyarul most nem találom, viszont nincs is nagyon energiám keresgélni, úgyhogy bocsi. Vagy az Amikor még kicsik voltunk, vagy a Hatévesek lettünk c. kötetben található, ennyit tudok segíteni.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai