Kalandos az élet

Délelőtt konferencián voltam: 9:50-kor megtudtam, hogy 10-től ott kell lenni testületileg az érintett épületben tartózkodó összes személynek, így nekem is. Az ettől és a konferenciától magától kissé megtépázott idegeimnek aztán nem tett jót, amikor hazaérve egy kiírás fogadott a lépcsőházban, miszerint éjszaka két gyanús férfi körbejárta a házat, és megvizsgálta a bejárati ajtókat. Konkrétan ettől annyira megrémültem, hogy "Jézusom! Jézusom!" kiáltások közepette rohantam fel, kettesével szedtem a lépcsőket. (Azért csak halkan kiabáltam, úgyhogy más nyugalmát nem zavartam meg vele.) Szerencsére úgy találtam a lakást, ahogy reggel hagytam, de nem kicsit borult meg a lelki békém, úgyhogy fel is hívtam aput.

Én: Szia Apu! Ez és ez történt a házban, valaki kiírta reggel. Ilyenkor mit lehet tenni?
Apu: Nem tudom... Pánikba esni.
Én: Jó, ez már megvan. Ezen kívül?

Aztán olyan rendes volt, hogy átjött délután, és megnyugtatott, hogy szerinte nem fognak visszajönni. Hát, nagyon bízom benne. Ha csak eszembe jut, görcsbe rándul a gyomrom. Majd mindenki gondoljon rám, hogy nyugodtan teljen az éjszaka, köszi. (Amúgy annyira értékelnék egy olyan hetet, amikor nem történik SEMMI. Komolyan.)

Megjegyzések

  1. Ez nagyon durva. Azt hiszem, ha még nincs heveder zárad, most ideje beszerezni egyet. Én jobban érzem magam mióta felszereltettük.

    VálaszTörlés
  2. Van ilyenem, csak nem szereltük fel, mert sajnos sok az üveg az ajtómon, és így nincs értelme. De azt tervezi apu, hogy az üveg egy részét eltünteti, és akkor feltesszük a hevederzárat is. Tuti, hogy én is jobban fogom érezni magam tőle :) Addig is abban reménykedem, hogy ha esetleg visszajönnének, és látják a kiírást, nem lesz bátorságuk nekilátni a melónak, meg azért ez egy jó közösség, mindenki figyel mindenkire, és most talán még inkább. Nagyon remélem, hogy nem lesz semmi, de azért éjszakára építettem torlaszt a szobaajtó elé, hogy biztosan el tudjak aludni. Gondoltam is pakolás közben, hogy ez vígjátékba illő jelenet, de hát ez van, nekem ettől lett jó.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai