Kicsit nyafogok

A Moly miatt. Akit nem érdekel, attól bocsi.

Volt karácsonyi húzás, erről már írtam. Konkrétan azt, hogy a húzottamnak szinte kizárólag vámpíros könyvek vannak a listáján, ami szerintem kicsit szomorú. Azért találtam kettőt, amit akár én is elolvasnék - ajándékozni csak olyat vagyok képes, ami legalább egy kicsit nekem is tetszik -, és mivel az egyik még nem jelent meg, a másikat megrendeltem, már írtak is a boltból, hogy megjött a könyv. Ez két nappal a sorsolás után történt. Azóta eltelt még kb. három nap. Ma mutatom Blankának a húzottam listáját, és mit látok? Na mit? A három nappal ezelőtti 20 könyv mellé felpakolt még további 60 (!!) kötetet. Hatvanat. HATVANAT. Ezt értitek? Kb. öt nappal a húzás után.

Ezen kicsit kiakadtam elsőre, aztán másodikra is, mikor végignéztem az új elemeket, és megláttam, hogy van köztük több olyan, amit még én is szívesen elolvasnék, sőt olyan is, amiről konkrétan tudom, hogy tök jó könyv, és a molykarácsonytól függetlenül is tervezem, hogy beszerzem az egyik rokonomnak az ünnepre. Aztán nyilván gyorsan megnyugodtam, mert végül is amit én megvettem, az is a listán van, tehát arra is vágyik, meg most már egyébként is mindegy. De azért lehetnének kicsit körültekintőbben emberek, arról nem is szólva, hogy külön kérte a szervező, hogy a húzás után már senki ne variáljon a kívánságlistájával, és ezek után többen még azt is megírták neki, hogy bocsi, feltettek még egy könyvet, remélik, nem gáz.

Ehh.

Megjegyzések

  1. Ó, én is tettem még föl könyvet a listára a húzás után. De szigorúan azért, hogy több közül lehessen választani, na meg próbáltam arra törekedni, hogy olcsóbb dolgok is felkerüljenek. Akkor most én is elrontottam.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Hát, ha nem hatvan könyvet tettél fel, akkor nincs nagy gond.

    Én mondjuk igyekszem betű szerint betartani az utasítást, és tavaly sem meg most sem tettem új könyvet a listámra, miután megkaptuk, hogy ki kinek választ. Idén már van új, ami oda való, de úgy vagyok vele, hogy ráérek karácsony után feltenni, és akkor aki húzott, nem érzi rosszul magát, ha már beszerzett valamit, de az új elemet jobb ötletnek tartotta volna. Van esélyem rá, hogy az illető már döntött és rendelt, mert úgy látom, nagyon sokan egy-két napon belül már meg is vették a könyvet. Ennek részben az az oka, hogy ha nem küldöd el időben, december elején, akkor van rá esély, hogy minden jó szándékod ellenére sem fog odaérni a húzottadhoz, aki viszont ettől nagyon szomorú lesz.

    De ha ez az illető csak öt új könyvet feltesz, és látok közte olyat, ami jobban tetszik, mint amit az eredeti húsz kötet közül választottam, akkor azt mondom, a fenébe, kitalálhatta volna a húzás előtt. De hogy hatvan újat pakoljon fel?! Az azért erős túlzásnak tűnik nekem.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai