Hosszú hétvége: vasárnap

A mai napot arra szántuk, hogy elbúcsúzzunk a Vidámparktól. Persze nagyon reméljük, hogy végül mégsem zárják be, de úgy gondoltuk, hogy ha mégis megszűnik, ne úgy történjen ez, hogy nem voltunk ott még utoljára.

A sor, ami a kasszánál fogadott minket, elég durva volt, és elég lassan is haladt: kb. háromnegyed órát álltunk, míg bejutottunk. Én diákjeggyel, Tomi szezonvégi kedvezménnyel, így kettőnknek összesen 8200 Ft volt a belépő. Bizony nem olcsó, de pont most néztem egy indexes videót a bécsi Práterről, ahol szintén van vidámpark, és ahol nem egységes belépő van, hanem játékonként kell fizetni 3-9 eurót. Egy felnőtt meg két gyerek másfél óra alatt költött el 100 eurót, ami kb. 30 ezer Ft. Akkor még mindig barátságosabb a mi Vidámparkunk ára.



Háromnegyed kettőtől fél hatig voltunk ott, és elég sok mindent kipróbáltunk. Elsőként a polipra ültünk fel, bár Tomi nagyon nem akarta. Hát, elég érdekes élmény, kicsit féltem, na :) Utána bementünk az elvarázsolt kastélyba nosztalgiázni. Szerettem gyerekkoromban, és még most is vicces. Aztán jött a kanyargó nevezetű játék, ami arról szól, hogy ülsz egy kisautószerű valamiben, és kanyarogsz a pályán. Következőnek az óriáskereket látogattuk meg, azt is szerettük mindketten régen is, és most is élveztük. Még mindig nagyon szép kilátás nyílik róla a Városligetre. Aztán jött a hosszú sor a barlangvasúthoz, de hát azt nem hagyhattuk ki, nagyon szomorú lettem volna, ha úgy zár be a hely, hogy nem mentünk végig még utoljára a János vitéz történetén. Gyerekkoromban szerettem ezt is, egészen addig, amíg hatodikban el nem jutottunk Petőfiig és a történetig, onnantól többet nem akartam felülni a barlangvasútra. Ezek után elmentünk hullámvasutazni. Hogy az milyen jó...! Nem véletlenül volt mindig a kedvencem. Utána elmentem gondolázni vagy mizni, az a lényege, hogy egy hajóra hasonlító izé felmegy elég magasra, ott pörög körbe-körbe, aztán lejön. Kicsit féltem azért ezen is, de jó volt. Utolsó számnak maradt a szellemvasút. Erre már nem emlékeztem gyerekkoromból, még az is lehet, hogy sosem ültem rajta, ki tudja. Hát, ez 40 perces sor után kb. 4 perc móka, és mindenki vihogva jön ki belőle, még a gyerekek is. Nem nagyon ijesztő, valljuk be. Viszont van egy installációja, amikor villódzó fényben kerülünk meg egy ebédlőasztalt, aminél ül egy csontváz, na, az nagyon tetszett. Végig a szocialista szellem vasútja járt a fejemben, ezért én már közben is röhögtem - az nagyon nagy ötlet volt :) Végül a BreakDance nevezetű játékot kihagytam, és inkább elindultunk kifelé. Megcsodáltuk még a gyönyörű körhintát, aztán hazajöttünk. Csak azt sajnáltuk, hogy a Mesecsónak ma nem működött, pedig szerettünk volna menni rajta. Hát, ez most kimaradt.

Nagyon örülök, hogy elmentünk a Vidámparkba, jól éreztem magam, és jó, hogy elbúcsúztunk tőle. Én egyébként nagyon reménykedem benne, hogy mégsem fogják bezárni, vagy ha mégis, akkor a régi játékokat, tehát a hullámvasutat, a körhintát, a szellemvasutat, az óriáskereket, a barlangvasutat (ez pl. 1912-es) megtartja az Állatkert, és mondjuk külön pénzért lehet majd használni őket akkor is, amikor már betelepítik a parkot állatokkal. A többi játékhoz a magam részéről nem ragaszkodnék, azokat egy mezei búcsúban is meg lehet találni. De azért az igazán értékes játékokat nagy kár lenne tönkretenni. Reméljük, ennél több eszük van.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai