30 napos könyves - 30. Minden idők kedvenc könyve

Jaj, ez nagyon nehéz. Semmiből nincs abszolút kedvencem, se ételből, se filmből, se zenéből, se könyvből... Talán csak színből (kék). Ezért kicsit csaltam. Fellapoztam a molyon a kedvencnek jelölt könyveimet. Kihúztam azokat, amelyek már játszottak a kihívás valamelyik napján. A maradéknál mindegyiknél végigpróbáltam: "X a kedvenc könyvem". A többségnél persze azonnal éreztem, hogy neeem, azért ezt nem lehet mondani, sokkal helytállóbb, hogy az egyik kedvenc könyvem. De végül volt egy könyv, aminél nem éreztem így. Ez Paul Austertől a Timbuktu.



Sz. Balázs órájára kellett elolvasni talán még másodévben amerikanisztikán, és a srác úgy kezdte, hogy magyarul tilos, mert szerinte nem jó a fordítás. Készséggel elhittem neki, és csak egy bökkenő volt: sehol nem lehetett megkapni angolul. Órákig túrtam a netet, míg végül ráakadtam a vélhetően egyetlen budapesti példányra, mégpedig a Bookstationnél. Azonnal lecsaptam rá, és teljesen meghatódtam, mikor jött az üzenet a vásárlás utáni pillanatban, hogy már indulhatok is érte. Ez volt életem első bookstationös szerzeménye, de azóta angol nyelvű könyvet szinte kizárólag náluk veszek, nagyon megszerettem őket.

Akkor még a Keletinél voltak, és ez egy szombat délelőtt történt, úgyhogy bele kellett húznom, mert akkor még otthon laktam, Erzsébeten, kb. egy órára, 70 percre a bolttól.

Már hazafelé beleolvastam a könyvbe, bár az volt a terv, hogy csak a következő héten olvasom el, mert annyira sok dolgom volt arra a hétvégére, mindenféle esszé, házi meg ki emlékszik már, mi még. Hát, ehhez képest eldőltem otthon az ágyamon, és annyira olvastam, hogy csak ebédelni álltam fel. Estére a Timbuktu végére is értem. Letehetetlen, fordulatos, érdekes, izgalmas, megható történet, amelynek középpontjában a kutyahűség áll. Mellélőni ezzel nem lehetett :)


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai