Húsvét

Idén másfél napom volt nagytakarításra, ebből mind a másfelet lázas betegen fekve töltöttem, plusz még egyet, amikor kirándulni kellett volna Blankáékkal. Így aztán az idei húsvét eléggé… hmmm… visszafogottra sikerült. Takarításból végül egy hétvégit hoztam össze, amikor harmadik napja voltam beteg, ez elég viccesen nézett ki: felkeltem reggel, felsöpörtem a szobát, visszadőltem két órára, felkeltem, letakarítottam a konyhában az egyik konyhapultot, visszadőltem három órára, felkeltem, letakarítottam a másik pultot, visszadőltem két órára, felkeltem, felporszívóztam és felmostam a konyhában, visszadőltem, és így tovább. Így aztán egy másfél órás hétvégi takarítást reggel 9-től este 10-ig csináltam, érdekes volt.
Mivel így alakult a dolog, idén először díszítés sem volt az ünnep örömére, csak azok a tulipánok, amiket anyu varrt, mert nekem ilyen anyukám van:
image
Nos, igen, a tulipánok szépek, még az asztal is elmenne, a háttérben azonban jól kivehető a párnahalom meg a plüssállathegyek, hiszen nem ágyaztunk be, mert a húsvéti reggeli után én még kicsit visszadőltem. Kész, szégyellem magam miatta, bár nem én akartam pont akkor kinyúlni.
A nyúl azért jött hozzánk:
100_3077 100_3076
Meg Marcihoz is, pedig előző nap pogácsát lopott… Erről biztos nem értesült már a nyúl:
image
(Botrányosan rossz egyébként az a húsvéti csokitojás, nem is értem, Marci hogy bírta megenni. Mentségemre szól, hogy csak azok után kóstoltam meg, hogy már elosztogattam a zacskó nagy részét.)
Meg Éva néninél is voltunk:
image
Aztán csináltam piros tojást a locsolóknak:
image
Alapanyaga a sport szelet elnevezésű süti, bevonata marcipán. Kicsit gnóm, de innen lehet tudni, hogy én csináltam :)
Aztán meg anyuéknál is jártunk.
Matyi nem akart locsolni:
image
Ezért inkább ebédeltünk:
image
Így szeretik egymást a testvérek:
image
Ez meg a dekoráció egy része anyunál:
image
Bence akart locsolni:
image
Nagyon aranyos volt, ahogy izgult, alig bírta ki ebéd utánig, sőt engem már érkezésünkkor meglocsolt. Idén először verset is tanult, amit apja felügyeletével el is mondott. Elsőre így: “Zöld erdőben jártam, kék ibolyát láttam, szabad-e locsolni”, de amikor Zoli szólt neki, hogy kimaradt egy sor, azonnal tudta, melyik sor, és korrigált. Nagyon lelkes volt, remélem, jövőre is így lesz :)
A felnőtt gyerekeknek ezt tojta a nyuszi:
image
Bence húsvéti csokinyuszizás után:
image
Szóval jól éreztük magunkat, csupa móka és kacagás volt ez a nap is. És senki nem kapott el semmilyen nyavalyát senkitől!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai