Update

Miután egyik facebookos ismerősöm kommentelt a Norbi Update fanok klubjában, és ez megjelent az üzenőfalamon (vagy az övén, már nem emlékszem), kicsit körülnéztem ott. Az nagyon jónak tűnt, hogy ott van kb. 10 stabil ember, aki bátorítja a többit. Olvasgattam a kérdéseket, hozzászólásokat, kinek mik a tapasztalatai. Annyi előképzettségem van, hogy vannak 1-es, 2-es meg 3-as kódú kaják, és úgy emlékszem, az 1-es a bármikor kajálható, a többit nem tudom, de talán legbehatároltabb a 3-as fogyaszthatósága. Az mondjuk gyanús volt, mikor egymást kérdezgették az emberek, hogy akkor most a banán tényleg kikerült-e az 1-es kódból, és 2-es kódú lett-e. El nem tudom képzelni, ez hogyan történhet meg egyik könyvtől a másikig. Változott a tudomány mai állása, és kiderült, hogy van valami alkotóeleme a banánnak, amitől már nem lehet bármikor enni, csak X és Y óra között?

Vagy fél órát olvastam, és már majdnem ott tartottam, hogy egyszer megtekintem a körúti tematikus pékséget, amikor is eszembe jutott több dolog is. Egyszerre. Az egyik, hogy nemrég fizetett Norbi valami nagyobb bírságot, mert állította, hogy fogyni lehet a péksüteményeitől, miközben nem is. Pedig a klubba író nők mind lelkesen eszik, mondván, hogy ezt még vacsorára is lehet, mert ez update, nem hizlal.  (Most néztem meg, a hizlal rövid i. Ez nem kicsit döbbentett meg, de legalább ma is tanultam valamit.) A másik, hogy leírták egy páran, mit esznek egy nap öt étkezésen keresztül, és mindenki kihangsúlyozta, hogy ez csak akkor jó, ha update alapanyagokat használ az ember. És ilyenek voltak benne, hogy reggelire egy szelet sajt meg egy szelet sonka. És akkor én arra gondoltam, hogy ha az ember tök mezei sajtból meg sonkából eszik egy-egy szeletet reggelire, akkor sem valószínű, hogy orbitális nagyra hízik. Akkor meg lehet, hogy felesleges drágábban update-et venni, nem? Vagy a másik, hogy a sütiket update liszttel kell sütni, mert nem tudom, az miért jobb (oda volt írva, de nem emlékszem rá), és akkor valaki bekommenteli, hogy 1 kg update liszt 700 Ft körül van. Az milyen durva ár?

Szóval az a vélemény alakult ki bennem, hogy ha az ember normális dolgokat eszik normális mennyiségben, és mondjuk nem zabál csokit éjjel-nappal (valaki vegye el tőlem a csokit! akkor is, ha 6 után semmit sem eszem), és még mozog is, mint ahogy azt a klubtagok is hangsúlyozzák, akkor update termékek nélkül is le fog fogyni. Persze értem én, hogy alapvetően fogjam be a szám, mert nem vagyok jó bioszból meg kémiából, szóval még az is lehet, hogy tényleg van valami nagyon különleges izé ezekben a termékekben, amitől nagyon jók, de mégis azt hiszem, hogy nem erről van szó. Valaki érti, hogy mi a lényege az update termékeknek? Én magamtól arra tudok gyanakodni, hogy az emberek átvágása, de már csak nem. Csak hisz valamiben az update atyja, ami alapján kitalálja ezeket a termékeket.

Minden csodaszernél egyébként így járok. Valahol nagyon reklámozzák, hogy ettől milyen jó lesz nekem, amire én rákeresek, megtekintem a csodaszer oldalát, aztán megtekintek egy tetszőleges fórumot, ahol kielemzik a használók. A honlapot nézni többnyire felesleges, mert ott nyilván nem fogok mást találni, mint azt, hogy ez az egyedüli és egyetlen csodaszer, és ettől aztán tényleg egy hét alatt bomba alakod lesz. Mert például kiváltasz két főétkezést valami por alapú turmixszal, és a harmadik étkezés legyen egy darab alma. (Jó, egyszer találtam olyat, hogy adott csodaszerrel nem lehet zsírt bevinni, mert ha mittomén hány gramm zsírnál többet viszel be, akkor a szer büntet: hasmenést okoz, figyelmeztetés nélkül. Most én nem akarok vulgáris lenni, de egy szóval az a helyzet, hogy beszarsz. És ezt az oldalon egy használó nagyon pozitívnak minősítette, mert így legalább tényleg nem eszik zsírt, mert nyilvános helyen beszarni kellemetlen. Én meg csak néztem. Micsoda motiváció.) A fórumokon aztán kétféle vélemény van: ez a csodaszer tényleg csodaszer, vagy ez nem csodaszer, hanem hülyeség. És ilyenkor részletesen le szokták írni ellenérvként a csodaszer hatásmechanizmusát, amiből kiderül, hogy nem kell megvenni tíz-húszezer forintért 30 darabját, csak kell inni minden evés előtt fél liter vizet, és ugyanúgy csökken az étvágy. Például. Nagyon tetszett a csodacsoki, amiből bármennyit ehetsz, és csak úgy olvadnak a kilók, amire írta egy lány, hogy neki tényleg nagyon bevált, mert ő alig eszik mást, mint a napi két-három kocka csokit, amit egyébként csomagonkénti kb. 30 ezer forintos áron hajigálnak az ember után (egy kocka csoki 300 Ft-ra jön ki). Én meg akkor arra gondoltam, hogy ha vennék egy random csokit 200 Ft-ért, és két-három kockát ennék meg belőle naponta, és mellette nem nagyon ennék mást, akkor én is fogynék, és mennyivel olcsóbban kijönnék.

Minden ilyen nyomozásnak az a vége, hogy nem rendelem meg a csodaszert. Ennek egyik oka mondjuk az, hogy nálam csodaszerek esetében 5-6 ezer forint a fájdalomküszöböm, tehát ha csodacsokit ajánlanak 30 ezerért, akkor az nem fér bele se a büdzsébe, se a világképembe. A másik oka viszont az, hogy minden ilyen nyomozás után az a konklúzió, hogy normális dolgokat kell enni normális mennyiségben, nem kell este zabálni (de mivel nem tudok semmit sem enni, mert akkor ég a gyomrom, rendszerint elfogyasztok egy kefírt 9 körül, és nagyon szoktam örülni neki), és mozogni kell. Ezt minden edző is elárulja ingyen, sőt még Tomi is, ha megkérdezi valaki, de azért mennyivel tutibb minden nyomozás végére magamtól is megállapítani ugyanezt.

De a kérdés maradt: Miért jó az update? (Nem szeretném elolvasni a könyveket, mert bár azokból biztosan kiderülne, rengeteg olvasnivalóm áll hegyekben a szoba különböző pontjain, na jó, többnyire a könyvespolcon, és nem akarom még ezt is beiktatni.)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai