Lepusztult területek Budapesten

Ez a cikk bemutat néhányat: http://www.origo.hu/kultura/20110715-budapest-nem-hasznalt-foghijai-mtvszekhaz-tuskecsarnok-varkert-bazar-pesterzsebeti-gyogyfurdo.html

Az én szívemnek ebből az erzsébeti strand kedves, ahová bezárásáig jártunk rendszeresen anyuval, és ahol imádtam a hullámos medencét, tök büszke voltam rá, hogy nemcsak a flancos Palának van ilyen, hanem nekünk is (enyhe lokálpatriotizmus bejátszott :) ). Az is tény, hogy ezen a strandon lopták el egyszer a papucsomat (zöld volt, műanyag, és voltak rajta cuki narancssárga minták), és mezítláb kellett hazamennem, és nagyon ciki volt, meg nagyon forró is volt az aszfalt, hiába adta kölcsön anyu a saját papucsát, ha üvegszilánkokkal beborított járdarészt értünk. Ennek ellenére szerettem ide járni.

Nagy kár, hogy így lerohadt, meg az is, hogy nem fog már kinyitni soha. Mert hangzatos duma az, hogy hú, teszünk ide egy wellness-szállodát, és majd akkor dől a nép meg a lé, csak baromi nehezen tudom elképzelni, hogy bárkinek is hatalmas kedve lenne a Gubacsi tövében megszállni, ahol a környék egy darabon úgy néz ki, mint valami hollywoodi filmekben látható drogtanya.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai