Buci

Nekem ő se kutyám, se macskám, eddig közepesen érdekelt az ügye, gondoltam, majd a végén elolvasom, mennyi börtönt kapott - mert abban biztos voltam, hogy leültetik: megnyomorodott egy ember, ő piásan és drogosan vezetett, ráadásul nem először, és balesetet sem először okozott ilyen állapotban. Amikor ma láttam, hogy közvetítenek az indexen a tárgyalásról, beleolvasgattam. Hát, elszomorított. Felhozzák, hogy neki hét embert kell eltartania, és azokkal mi lesz, ha ő börtönbe kerül két évre. Úgy vagyok én ezzel, hogy ez tényleg nagyon szomorú meg rossz annak a hét embernek, de talán Buci gondolt volna rájuk akkor, amikor beült a kocsiba olyan állapotban, amilyenben. Velük takarózni nagyon-nagyon tisztességtelen. Aztán meg ez, hogy az idős bácsi, aki maradandó sérüléseket szenvedett, mégsem miatta járt így, hanem mert biztos nem tornázott rendesen, meg különben is, idős ember az már, egy eséstől is tropára mehetett volna a csípője. Ez milyen gyomorforgató már? Nem tudom, én hogyan viselkednék ilyen helyzetben, biztos, hogy nagyon stresszes a bizonytalanság, és biztos, hogy nem jó börtönbe kerülni, de lehet, hogy ilyen áron nem akarnám elkerülni. Annyira tisztességtelen másokat besározni, hogy én meneküljek.  Pláne akkor, ha azok a mások miattam törték össze magukat. És az sem tetszik, hogy különböző híres színészek petíciót írogatnak, meg megjelennek a tárgyaláson, hogy így is megerősítsék, arany ember ez a Buci, nem tehet ő semmiről, ne legyünk vele nagyon kemények. Nekem is eszembe jutott, ami másnak: vajon ha az ő családtagjuk kezdi életveszélyes sérüléssel egy napját Buci miatt, akkor is ilyen nagyon elnézőek lennének? Egy dolog, ha valaki szerint 2 év és 4 hónap nagyon kemény, esetleg túlzás, de azért ne avassuk már szentté ezt az embert... Persze a tárgyalást elnapolták, szeptemberben lesz ítélet, vagy nem. Mindegy is. Megússza, mert ő a bűnbánó Stohl Buci.

Megjegyzések

  1. Itt nem arról van szó, hogy a Bucinak bárki is el akarná nézni a ballépését, csak mert híres ember. Egyszerűen arról, hogy nagyon jó színész, a szakma és a közönség elismeri, és attól, hogy börtönbe vonul, az eddigi erényei mit sem csorbulnak. Nekem különösen tetszik, hogy dolgozik tovább, és bár most több a ír körülötte, nem mindegyik szól arról, hogy megy-e börtönbe, hanem például arról is, hogy éppen mivel láthatjuk színpadon.

    Egyébként az idős bácsi neki már az előző tárgyaláson megbocsátott, szóval nincs szüksége fogadatlan prókátorra. (Annál is inkább, mert volt neki fogadott.) Egyébként meg nem volt itt életveszélyes sérülés. Például mert a baleset után két nappal már a sértettek a kereskedelmi tévébe fáradtak be elmondani bánatukat, szóval itt azért a bulvársajtó erős túlzásai is megjelentek.

    A jogi gyakorlat állítólag a következő: ha híres ember egyszer félrelép, akkor enyhébb ítéletet kap, vagy tán el se ítélik, merthogy mégis ikon és a magyar kultúráért tett szolgálatai is számítanak. De ha ugyanő másodszor is vétkezik, akkor a bíróságnak mér azt kell statuálnia, hogy a híres ember is egyenlő bánásmódban részesül, ezét kompenzációból még súlyosabbat kap, és részben még az előző balhét is beszámítják neki.

    VálaszTörlés
  2. Én azért csak azt gondolom, hogy tisztességtelen, amit csinálnak, és nem hinném, hogy ennek köze lenne ahhoz, milyen színész is ő. Teljesen mindegy, milyen a szakmájában, ha egyébként megenged magának olyat, hogy részegen, drogosan beüljön a kocsijába. Már csak ezért is megérdemelné, hogy leültessék, de így, hogy sikerült neki balesetet is okozni, így meg pláne. Én úgy tudom, az a bácsi hetekig volt kórházban a baleset után, csúnyán megsérült, nyilván részben azért, mert idős, és aki idős, könnyebben sérül. És nagyon ellenszenves nekem, ahogy Buci bűnbánó képpel körbehaknizza a sajtót, és még magát sajnáltatja, hogy neki milyen rossz lesz a börtönben. Előbb kellett volna ezen elgondolkozni. Az meg csak pozitív, ha esetleg tényleg bánja, amit tett. De azt már bebizonyította, hogy egy felfüggesztett büntetés (vagy ejnye-bejnye, nem emlékszem pontosan) mekkora hatással van rá: semekkorával. Akkor valami keményebbel kell próbálkozni, hátha egyszer már felfogja, hogy ezt még neki sem lehet csinálni.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai