Húsvét hétfő

Reggel Tomi locsolással ébresztett, de nagyon odafigyelt, hogy ne menjen a kölni az arcomba, és ne érjen egyéb kellemetlenség sem. Aztán kiderült, hogy hozott a nyuszi mindenféle ajándékokat, például sok csokit :), tudja ő, mi kell nekem. Tominak is hozott több apró csokikát, meg egy ilyet:

Mivel nem lettem kreatívabb karácsony óta, nem saját ötlet, hanem innen vettem, és a csokizás sem sikerült, de ez csak utólag tűnt fel, ráadásul még a tojáscukrot sem találom, amit külön ezért vettem, majd biztos meglesz karácsonyra, addig is Haribo Jelly Beans került a nyuszi elé festett tojás gyanánt. De azért egészen szép lett, Tominak legalábbis tetszett.

A délelőttöt játszással töltöttük, befejeztük a legutóbbi keresgélős játékunkat, ami közepesen volt jó, egy vérfarkast kellett üldözni, és persze a végére kiderült, hogy szerencsétlen még csak nem is vérfarkas, csak egy bűnöző.

Délután átmentünk anyuékhoz, akik akkor érkeztek meg Hortobágyról, és bejöttek értünk, hogy Lizát is el tudjuk vinni. (A kutya eddig nem tanult meg tömegközlekedni, és a 17 évével már nem is fog.) Aztán átmentünk Tomi anyukájához is, aki locsolkodást ugyan nem engedett, viszont kicsit beszélgettünk. Idén is eszembe jutott, mekkora szerencse, hogy nem voltam népszerű a gimiben, így aztán hozzám nem jöttek szódásszifonnal a fiúk soha, és az évek során egyre kevesebben akartak meglocsolni úgy egyébként is. Idén már csak Tomi és apu, és ez jó is így. Tojást most nem festettem, matricával sem díszítettem, mert egyszerűen nem volt mikor. Ilyen zsúfolt nagyhetem még nem is volt talán soha, örültem, hogy a takarításnak a végére értem. Ja, muffin sem lett, de arra lesz megfelelő alkalom, hogy pótoljam.

Így telt az idei húsvét. Jó rohanósan, mint minden ünnep az elmúlt években, de azért jó volt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai