24

Ennyi lettem ma délután fél 2 környékén.

A nap elég izgalmasan indult: 7-kor arra estem ki az ágyból, hogy a kutyám úgy ordít, mint a fába szorult féreg. Ilyet még életemben nem hallottam, nem is szeretnék többet, borzasztó volt. Valószínűleg elmúlt a fájdalomcsillapító hatása, és azért sírt ennyire, úgyhogy rögtön kapta a következő adagot, amitől megnyugodott. Még délelőtt rájött, hogyan lehet ráállni a kötésre, így aztán sántikálás nélkül közlekedik már, mint akit puskából lőttek ki. Délutánra azért szétrágta a kötést, hogy ne teljen el ez a nap se esemény nélkül. Ettől úgy nézett ki, mint aki épp most élt túl egy cápatámadást, úgyhogy kapott egy jó kis sízoknit Tomi fiókjából (kicsit lyukas, pont megfelel a célra). Ez elég viccesen áll a kutyánkon, de legalább elfedi a lába borzalmas állapotát, így lehet vele utcára menni, és ha szerencsénk van, nem szedi le magáról reggelre, amikor megint fájni kezd a sebe.

Délelőtt Tomi főzött, én takarítottam meg mostam, aztán jött az ünnepi ebéd meg az ajándékozás. Volt zöldborsókrémleves baconnel, juhtúróval és sonkával töltött csirkemell sült krumplival és lilahagymalekvárral (látszik, hogy nem én főztem :) ), végül epres túrótorta. Igaz, ez utóbbit már csak 5 körül kóstoltuk meg, mert mindketten elálmosodtunk az ebédtől, úgyhogy beiktattunk úgy két óra alvást. (Ez alatt a két óra alatt rágta szét magán a kötést a kutyánk.) Kaptam fülhallgatót, aminek mindkét fele működik, csodaszépen szól, és csúsztatható hangerő szabályozója van. Kaptam egy Oxford Advanced Learner's Dictionaryt is, amiben a kedvenc részem a hátul található képes szótár rengeteg témában, és többek között azért kellett már nagyon egy ilyen, mert ezt el tudom vinni a csoportjaimhoz órára, és mondhatom nekik, hogy szótározzanak. Kaptam ezen kívül egy nagyon vicceset is: egy karton Kinder tojást. Az 72 darab. Ha csak minden másnap eszem meg egyet, akkor is majdnem öt hónapig lesz meg. Feladat is van hozzá: striguláznom kell, milyen típusú játékból hány darabot találok. Az iskolások csoportja máris kapott egy strigulát.

100_0565 100_0566 100_0568 100_0572 100_0593 100_0595 100_0599

Alvás után kicsit keresgéltünk az új játékunkkal, aztán Lizával együtt átsétáltunk Éva nénihez. Liza és Marci most már egész jól kijöttek, még különösebben féltékenyek sem voltak egymásra, lehet, hogy lassan összeszoknak. Sütit kunyerálni pl. már csodálatosan ügyesen tudnak együtt:



Éva nénitől is kaptam ugyanis sütit, meg ajándékba csomó csokit meg marcipánt, valamint virtuális könyvutalványt. Ez utóbbi felhasználásán már el is kezdtem töprengeni, hirtelen annyi ötletem lett, hogy szelektálni kell :) Köszönöm szépen!

Megnéztük a Pogány Madonna utolsó kb. fél óráját, a többiek ezredszer, én először, de jó volt. Végül hazaballagtunk, Tomi sütött egy tortát névnapi ajándéknak, én meg itt elvoltam addig. Pl. játszottam a mahjonggal, amit nem tudok megoldani, mert 12 pályából legkésőbb a tizediken mindig elfogy az időm. Én is irigylem magam, hogy ilyen problémáim vannak :) Szóval szép nap volt ez a mai. Ráadásul annyian kívántak boldog szülinapot, mint eddig még soha, mindenkinek köszönöm :)

Megjegyzések

  1. Szia, Luca!
    Ne haragudj, hogy eddig nem kívántam boldog szülinapot. Erre nincs is más mentségem, mint hogy lyukas az agyam. Egész hétvégén azzal voltam elfoglalva, hogy hurrá, hétvége. De ha találkozunk, ezt személyesen bepótolom! Addig is boldog 24. szülinapot!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai