Újság

Tegnap felhoztam egy Ferencváros c. újságot, miután értesültem róla a facebookon keresztül, hogy egy volt németes csoporttársam újonnan nyílt kiállításáról van benne egy cikk. A kiállítást is tervezem megnézni, nincs is olyan messze, itt van a Rádayban, de első lépésként mégis a cikk volt közelebb, meg a megnyitóra egyébként sem mentem el, mert úgy éreztem, nem ismerjük annyira egymást, nem biztos, hogy örülne, bár lehet, hogy ez hülyeség. Ferencváros c. újság egyéb körülmények között be nem teheti a lábát a lakásba, most kivételt tettem.

A kiállításról szóló cikk nekem kicsit kurta-furcsa, de a vége az, hogy mindenkinek ajánlja a szerző a megtekintést, aminek örülök, mert így legalább pozitív a kritika. (Bár a "tudatosan primitív" szókapcsolaton azért megütődtem, biztos azért, mert ehhez sem értek.) Szóval már csak az van hátra, hogy felkeressem az iF kávézót, esetleg társasággal, megigyak egy valamit, és közben körbejárjam a kiállítást.

Amint kezembe vettem a lapot, a címlap egyik sztoriján akadt meg a szemem, amihez volt is kép, ami alatt el is olvastam a szöveget. Megérte. Eszerint napi ötször harminc perc intenzív mozgásra van szükségünk egészségünk megőrzéséhez. Ezt úgy elképzeltem, meg azt is, milyen érvekkel lehetne napi összesen 2 és fél óra mozgásra rávenni az átlagembert - semmilyenekkel. De nem is kell, mert valójában heti ötször fél órára gondoltak, ami már kivitelezhetőbbnek tűnik talán. Vicces elírás.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai