Az milyen, amikor az egyik csoportban az egyik tanítvány, aki nem túl szerény, azért reklamál, hogy az 55%-os dolgozata miért kettes, miért nem hármas? :O Nekem leesett az állam. És nagyon furán nézett, mikor felvilágosítottam, hogy 55% alapvetően még bőven egyes, csak kicsit leszállítottam a ponthatárt bizonyos okokból kifolyólag, de a hármas még így is 10%-ra van. Meg hogy ez miért csak 55%, mikor van benne egy csomó pipa. Mondtam neki, számoljon utána. Nem számolt. 115 pontból 55%-nyi pont azért elég sok pipát jelent, nemdebár?

Fura emberek vannak.

Megjegyzések

  1. Én simán csak a százalékot szoktam ráírni, abból bőven látja az illető, hogy hol tart. 60% alatt nálunk nem is mehet tovább, már ha ez tanfolyamzáró dolgozat. De olyannal még nem találkoztam, aki nem azt mondta volna, hogy igen, ez most így sikerült, tudom, hogy nem készültem eléggé.

    VálaszTörlés
  2. Azért kapnak jegyet a százalék mellé, mert úgyis első dolguk megkérdezni a százalékot látván, hogy ez akkor hányas is, akkor meg már legegyszerűbb egyből ráírni. A zárónál nálunk sem lehet 60% alatt teljesíteni, ha valaki a csoportjával akar maradni a következő tanfolyamra is. Ez a lány meg ilyen: soha semmiért nem ő a hibás, ő nagyon okos, ezért ha rossz lesz a dolgozata, arról nyilván a tanár tehet.

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Gumimacik utoljára

Az utolsó hónapom

Gárdonyi Géza: Isten rabjai